5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Değirmenci köy yollarına düştü

İZMİR İGM BAŞKANI DEĞİRMENCİ'DEN HAYIR KAMPANYASI

İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, köy köy dolaşarak, üreticinin sorunlarını dinliyor ve referandum için 'hayır' oyu istiyor.

İzmir İl Genel Meclisi Başkanı 12 Eylül'de yapılacak olan referandum için köy yollarına düştü. Köy köy dolaşan Meclis Başkanı Değirmenci, köylülerden Referandumun 'Hayır'lı geçmesini istedi.

Meclis Başkanı Değirmenci, Anayasaların toplumların üzerinde uzlaştığı ortak bir sözleşme olduğunu, AK Parti'nin millette sunduğunun ise bir dayatma olduğunu, Anayasa değişikliğinin amacının ise, yüksek yargıyı yani Anayasa Mahkemesini ve Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunu, Danıştay'ı, Yargıtay'ı ele geçirmek olduğunu belirterek, "Onun için AK Parti'nin sunduğu 26 maddelik değişiklik paketi şekerle kaplanmış, içi zehirli bir haptır. Bu hapı yutarsak laik, demokratik hukuk devleti çok büyük bir yara alacaktır" dedi.

Türkiye'nin bir yangın yeri olduğunu belirten İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, köylülerle yaptığı sohbetlerde, Cumhuriyet'in 80 yılda yarattığı bütün ekonomik değerlerin, bankaların, haberleşme, otoyol, köprüler, limanlar, barajlar, tekel, elektrik, rafineriler, demir çelik fabrikalarının hepsinin özelleştirme adı altında yabancılara satıldığını, Milli olan, başında Türk kelimesi olan hiçbir şeyin kalmadığını, ekonominin her geçen gün daha da kötüye gittiğini belirtti.

Başkan Değirmenci, "İktidar demokrasinin olanaklarını Cumhuriyeti yıpratmak, Cumhuriyetin kazanımlarını ortadan kaldırmak için kullanmaktadırlar. Böylece, sadece Cumhuriyete karşı değil, demokrasiye de büyük zararlar vermektedirler. Cumhuriyetin 80. yılda yarattığı bütün değerlere savaş açmışlar, sistemli bir şekilde bu değerleri yıpratmaya çalışmaktadırlar. Ellerine geçirdikleri kurumların özünü boşaltmakta, sonra siyasi emelleri için bu kurumları araç olarak kullanmaktadırlar. Ülkemizde hukuk büyük yara almıştır. Milli Eğitim zedelenmiş, dış politikamızda rota değişikliğine gidilmiştir. Bu güçlerin önündeki en büyük engel ise Atatürk'tür, Atatürkçülüktür. Onun için sistemli bir şekilde Atatürk yıpratılmaya çalışılmakta, açıktan Atatürk'e saldırmayı göze alamadıkları için dolaylı olarak, her olay bahane edilerek, Atatürk dönemi sorgulanmakta, karalanmaya çalışılmaktadır” dedi. Bu şartlar altında Türkiye'nin 12 Eylülde referanduma gittiğini hatırlatan Başkan Değirmenci,

“Bu iktidardan kurtulmak için, referandum bir şanstır. Referandumda vuracağımız bir hayır tokadı, CHPnin iktidarına atılan ilk adım olacaktır. İstedikleri kadar onların (Mezardakileri bile kaldırıp evet oyu kullandırmamız lazım) desinler, bizim İsmet Paşa'mızda. (Bu memlekette namus erbabı kişiler namussuzlar kadar cesur olmazsa bu memleket kurtulmaz) diyerek bize yolumuzu göstermiştir” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisinin kökünün Anadolu ve Rumeli Müdafa-i Hukuk Cemiyetlerine kadar uzandığını hatırlatan İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, “Türkiye'yi de, devleti de, Cumhuriyeti de, demokrasiyi de kuran bir partidir. Atatürk'ün, İnönü'nün partisidir. Türkiye'nin tarihi, Türkiye'nin geleceğidir. Cumhuriyeti kurmak, kurtarmaktan zor değildir. Şimdi Cumhuriyeti kurtarmanın zamanıdır. Bunun ilk ayağı da bu referandumdur. Bu bilinç ve sorumluluk anlayışı içinde referandumda hayır oyu kullanmak, Cumhuriyetten, Atatürkçülükten yana olan yurttaşın görevidir. İzmir, Cumhuriyet değerlerine sıkı sıkıya bağlı, Türkiye'nin en çağdaş, en demokratik kentidir. AKP'ye hiçbir zaman geçit vermeyecektir. AK Parti, Erdoğan İzmir'i teslim alamayacaktır” dedi.

İZMİR İGM BAŞKANI DEĞİRMENCİ'DEN HAYIR KAMPANYASI
İZMİR İGM BAŞKANI DEĞİRMENCİ'DEN HAYIR KAMPANYASI
İZMİR İGM BAŞKANI DEĞİRMENCİ'DEN HAYIR KAMPANYASI
İZMİR İGM BAŞKANI DEĞİRMENCİ'DEN HAYIR KAMPANYASI
İZMİR İGM BAŞKANI DEĞİRMENCİ'DEN HAYIR KAMPANYASI
İZMİR İGM BAŞKANI DEĞİRMENCİ'DEN HAYIR KAMPANYASI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2010 Salı 14:40:05
Güncelleme :24 Ağustos 2010 Salı 15:16:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?