19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Demirtaş'ın hükümetten beklentileri

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Ekrem Demirtaş Eylül ayı olağan Meclis Toplantısı'nda kayıtdışının engellenmesi ve vergide şok indirimler yapılmasını isteyerek hükümete seslendi. 

Yeni dönemde hükümetten şok vergi indirimleri istediklerini ifade eden Demirtaş, kayıtdışına karşı da ciddi önlemler alınması gerektiğini söyledi. Yatırımları teşvik edecek önemli gelişmenin vergi indirimleri olacağını hatırlatan Demirtaş, "Devamlı vergi indirimleri için taleplerimizi yineliyoruz. Ama öyle 1-2 puanlık değil, ciddi şok indirimler istiyoruz. ancak böyle bir şok indirim, gerçek manada etkili olup, yatırım indirimini canlandırabilir. Bu konudaki isteklerimizi yeri geldiğince bıkmadan usanmadan tekrarlayacağız. 4 Ekim'de Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile randevumuz var. Ona 1-2 puanlık indirimin yetmeyeceğini, 10 puanlık şok indirimler istediğimizi söyleyeceğiz" dedi. Maliye Bakanı Unakıtan'dan kayıtdışına karşı ciddi bir mücadele başlatılmasını isteyeceklerini de belirten Demirtaş, hükümetin kayıtdışı konusunda net hedefler belirtmemesinin en büyük endişeleri olduğunu söyledi. Kayıt altında olmanın teşvik edilmesi gerektiğini ifade eden Demirtaş, "Kayıtlı vergisini ödeyen işadamının kendini enayi gibi hissetmesine son verilmeli. İşadamı vergisini öderken içi rahat olmalı, eli titrememeli. Herkes ödüyor diyebilmeli" diye konuştu.

"ANAYASA'DA MUTABAKAT SAĞLANMALI" 

Toplantıda yeni Anayasa çalışmalarına da değinen Demirtaş, böylesine hayati bir konuda toplumun tüm kesimlerinin mutabakatının sağlanması gerektiğini söyledi. Sokaktaki vatandaştan iş dünyasına, sendikalardan üniversiteye kadar toplumun tüm kesimlerinin "Benim Anayasam" diyebileceği bir anayasa hazırlanması gerektiğini ifade eden Demirtaş, "Net olarak anayasa taslağı ortaya koyulmalı ve etrafında tartışılmamalı. Tabiki anayasa'nın temelinde temel hak ve özgürlükler olduğu kadar, Atatürk ilkeleri ve devrimlerine bağlılık açıkça olmalıdır. Biz yüzyıllardır laik bir toplumuz. Tanzimat ile yönümüzü batıya döndük. Hiç kimse bu ülkede suları tersine akıtamaz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2007 Perşembe 12:19:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?