26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Deniz Baykal İzmir'de

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, akşam saatlerinde, katılacağı televizyon programı için İzmir'e geldi.

İzmir Adnan Menderes Havaalanı'nda basın mensuplarına açıklama yapan Baykal, Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna katılmamasıyla ilgili, "Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayacak en uygun yer olarak Anıtkabir'i gördüm" dedi.


Saat 18.15 sıralarında İzmir Adnan Menderes Havaalanı'na inen Deniz Baykal, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna neden katılmadığına ilişkin sorular üzerine Baykal, "Cumhuriyet'i Atatürk'ün huzurunda kutladık. Cumhuriyet duygusunu yaşayabileceğim yer olarak Mustafa Kemal'in huzurunu görüyorum" dedi. Erdal İnönü'nün hayatını kaybetmesinden ötürü de derin üzüntü duyduğunu belirten Baykal, Erdal İnönü'nün cumhuriyet dönemi anlayışı içinde şekillenmiş çok iyi bir aydın olduğunu ifade etti. İnönü'nün 12 Eylül dönemi sonrası demokratik rejime dönülmesi için çalışmalar gerçekleştirdiğini belirten Baykal, "Kendisiyle yakın işbirliği içinde çalışma fırsatı buldum.

Çok verimliydi. İyi niyetle ciddi hizmetler verdi. Kendine özgü mizah anlayışına, gürültüsüz siyaset üslubuna, sebatkar siyasi tutumuna daima saygı duydum. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Özellikle İzmir'e de özel başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2007 Perşembe 00:00:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?