5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Denizaltını keşfettiler

DENİZALTINI KEŞFETTİLER

İzmir-Seferihisar Belediyesi, Engelliler Haftası dolayısıyla Seferihisar Engelliler, Korunmaya Muhtaç Çocuklar Alternatif Su Sporları Derneği (SEKADER) işbirliği ile Doğanbey Körfezi Sakız Ağacı mevkisinde, ''engeli tüplü dalış'' etkinliği düzenledi.

Etkinliğe, Seferihisar Kaymakamı Şakir Erden, Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kuşadası Liman Başkanı Yaşar Karabacak, Çağdaş Özürlüler Derneği (ÇÖYDER) Başkanı Vedat Başer ile yaklaşık 40 engelli ile Çocuk Esirgeme Kurumu koruması altında bulunan 30 öğrenci katıldı. Etkinlikte Cmc Dünya Kuaförler Federasyonu Türkiye Başkan Yardımcısı Mehmet Aktekin İzmir'li mankenler Ayça Çeliker ve Tuğçe Sesisli'nin saçlarını yaparak etkinliğe renk kattı.Denize tüplü dalış gerçekleştiren bedensel engelliler, suda engellerinden sıyrılarak denizaltının büyülü dünyasını keşfetmenin mutluluğunu yaşadı. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer de 8 kişilik bir engelli grubuyla daldı.

SEKADER Başkanı Mehmet Kabakçı da Seferihisar Belediyesi ile birlikte başlatacakları çalışmalarla Türkiye'de engelli turizm hareketi başlatacaklarını belirtti. Dernek olarak bu yıl 600 engelliye Seferihisar'da dalış yaptırmayı hedeflediklerini kaydeden Kabakçı; ''Önümüzdeki aylarda belediye ile engellilere hizmet vermek için çalışmalarımız olacak. Kimsesiz çocuklara da liman dalgıçlığı, su altı fotoğrafçılığı ve balık çiftliklerinde çalışma yeterliliği verecek kurslar açıyoruz” dedi.

DENİZALTINI KEŞFETTİLER
İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2010 Cumartesi 10:33:04
Güncelleme :15 Mayıs 2010 Cumartesi 11:52:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?