5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Deprem dede geliyor

DEPREM DEDE IŞIKARA BAY-DEM İÇİN GELİYOR

Türkiye'nin Deprem Profesörü Ahmet Mete Işıkara, İzmir'de ilk kez bir Belediye kuruluşu bünyesinde faaliyet gösteren Deprem Etüt Merkezi'nin resmi açılışı ve “Deprem Söyleşisi” için Bayraklı Belediyesinin konuğu oluyor.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Mehmet Füzün'ün de katılımıyla Dokuz Eylül Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi ile (DAUM) işbirliği protokolüne imza atacaklar.

Bayraklı Belediyesi Osmangazi Hizmet salonunda Pazartesi günü düzenlenecek “Deprem Söyleşisi”nde konuşacak olan Kızılay Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, gözlemsel incelemeler ve hasarsız tespit çalışmalarıyla Bayraklı Belediyesi sınırları içinde bulunan projeli binaların kapsamlı yapı envanterini oluşturmak için kurulan Deprem Etüt Merkezinin resmi açılışını gerçekleştirecek.1 yılı geride bırakan Bayraklı Belediyesi yatırımlarının semeresini almaya başlıyor. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın önderliğinde vatandaşlarımızı deprem konusunda bilinçlendirmek ve binalarının gözlemsel ve deneysel yöntemlerle depreme karşı tespitlerini yapmak üzere kurulan Bayraklı Deprem Etüt Merkezi (BAY-DEM) farklı bir belediyecilik anlayışıyla vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmayı amaçlıyor.

DEPREME İŞBİRLİĞİYLE ÖNLEM

İzmir'de bir ilki gerçekleştirip seçimden önce vaat ettiği projeyi hayata geçirdiği için gurur duyduğunu dile getiren Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ; “Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara hocamızın 'Deprem değil, binalar öldürür' gerçeğiyle vatandaşları yıllarca bilinçlendirdi. Depremin bir doğa olayından ibaret olduğunu ve Türkiye'nin deprem kuşağında olması ve bu gerçekle yaşamayı öğrenmemiz gerektiğini bize yıllarca anlattı. Bizlerde yönetenler olarak Deprem konusunda halkımıza yardım ve hizmette elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Ayrıca Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Mehmet Füzün'ün de katılımıyla konusunda uzman Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi ile de bir işbirliği protokolüne imza atacağız. Bilimsel çalışmalara bilim insanlarıyla işbirliğine giderek nasıl doğru bir karar vermiş olduğumuzu da böylelikle görmüş oluyoruz. Sayın Işıkara ve Füzün'ün de katılımıyla 5 Nisan Pazartesi günü Etüt Merkezimizin resmi açılışını gerçekleştireceğiz. Tüm halkımızı açılışa davet ediyoruz” dedi.

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİYLE İŞBİRLİĞİ YAPIYORUZ

Dokuz Eylül Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) ile yapacağımız protokol neticesinde belediyemiz sınırları içinde bulunan projeli binaların deprem etkisi altındaki davranışları ayrıntılı olarak incelenecek. İzmir İnşaat Mühendisleri Odası ile gerek personelimize gerekse vatandaşlarımıza depremle ilgili genel ve afet anında yapılacak işlerle ilgili eğitimler verilecektir. Ayrıca bu konuda çalışmış değerli hocalarımızın bilgi ve tecrübelerinden yararlanılacak.

DEPREM DEDE IŞIKARA BAY-DEM İÇİN GELİYOR
DEPREM DEDE IŞIKARA BAY-DEM İÇİN GELİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2010 Cumartesi 11:39:03
Güncelleme :3 Nisan 2010 Cumartesi 11:41:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?