5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

DEÜ Tıp'a vekil dekan

DOKUZ EYLÜL TIP’TA DEKAN VEKİLİ TÜLAY CANDA GÖREVE BAŞLADI

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde dekanlık görevine vekaleten atanan Tıbbi Patoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tülay Canda, Dekanlık Binası’nda düzenlenen devir teslim töreninin ardından resmen görevine başladı.

Canda, üç yıllık dekanlık süresini tamamlayan Prof. Dr. Hakan Abacıoğlu ile Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Elif Akalın ve Prof. Dr. Neşe Atabey’e hizmetlerinden dolayı çiçek vererek teşekkür etti. Dokuz Eylül Tıp Fakültesi’nin 1979 yılındaki kurucu öğretim üyeleri arasında yer alan Canda; “Her zaman çalışkanlığından, dürüstlüğünden, saygısından, öğrencimiz ve dekanımız olmasından gurur duyduğum Prof. Dr. Hakan Abacıoğlu’na dekanlığı sürecindeki başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ederim” ifadesini kullandı.

Dekan Yardımcılıklarını Nükleer Tıp Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Gamze Çapa Kaya, Biyokimya Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Pınar Tuncel’in yürüteceği açıklandı.

Devir teslim törenine, Dekan Vekili Canda’nın eşi Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerafettin Canda, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Hakkı Bahar ve DEÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Astarcıoğlu da katıldı.

DEÜ’de 15 yıldır Öğrenci Bursları Komisyonu Başkanlığı görevini de yürüten Prof. Tülay Canda, “Vekaleten üstlendiğim bu dönemde bana bu görevi uygun gören Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Füzün’e teşekkür ederim. İnsan yaşamı gibi, aldığımız görevler de sürekli değildir. Hepimizin bildiği gibi devletin kurumlarında süreklilik, geniş katılımlı işbirliği, doğru ve üzerinde çalışılmış, emek verilmiş sistemlerin korunması, geliştirilmesi, eksikliklerin giderilmesi, üst yönetim ile diyalog, işbirliği, iletişim içinde çalışılması, teslim alınan görevin daha üst düzeye getirilmesinde bizlerin ve toplumun ruh sağlığının korunmasında katkısı olan önemli unsurlardandır. Bu bilinç ile Rektör ve Rektörlük Kurumu, Başhekim, Başhekimlik Kurumu, Dekanlık kurumu, tüm ana bilim dalları, idari personel, yardımcı personel, öğrencilerimiz ile bir bütünlük içinde akademik hiyerarşi, akademik nezaket ve saygı kurallarına özen göstererek çalışmak temel ilkemiz olacaktır” diye konuştu.

DOKUZ EYLÜL TIP’TA DEKAN VEKİLİ TÜLAY CANDA GÖREVE BAŞLADI
DOKUZ EYLÜL TIP’TA DEKAN VEKİLİ TÜLAY CANDA GÖREVE BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2010 Pazartesi 14:41:03
Güncelleme :8 Şubat 2010 Pazartesi 14:59:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?