5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

DEÜ'de türban yasağı

ÜNİVERSİTELERDEKİ BAŞÖRTÜSÜ TARTIŞMALARI

İzmir'de kabinde başörtülerini çıkararak üniversiteye giren kız öğrenciler, üniversiteye diğer arkadaşları gibi girmek istediklerini, uygulamanın çağdışı olduğunu söylediler.

Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde okuyan başörtülü öğrenciler, küpeli, saçı uzun arkadaşlarının rahatlıkla içeri girebildiklerini, kendilerinin de başörtülü olarak derslere rahatlıkla girmek istediklerini belirterek, yapılan uygulamanın insan haklarına aykırı olduğunu söylediler. Üniversitede uzun saçlı erkeklerden kısa etekli kızlara kadar birçok arkadaşlarının rahatlıkla derslere girebildiğini ifade eden öğrenciler, "Bizler inançlarımız gereği giydiğimiz türbanı kampusa girerken soyunma kabinine girerek çıkarmak zorunda kalıyoruz.

Artık Türkiye'nin birçok üniversitesinde türbanlı öğrencilere anlayış gösteriliyor. Yaşadığımız yüzyılda bu tür tartışmaların çok gereksiz olduğunu düşünüyoruz. Hiçbir insan giydiklerinden veya inançlarından dolayı diğerine göre farklı uygulamayı hak etmiyor. Bizi yönetenlerden bu konuda artık somut adımları atmalarını istiyoruz" dediler.

Üniversite girişine başörtülü olarak gelen öğrenciler, girişin hemen yan tarafında bulunan kabinde başlarındaki örtüyü çıkararak içeri giriyorlar.

ÜNİVERSİTELERDEKİ BAŞÖRTÜSÜ TARTIŞMALARI
ÜNİVERSİTELERDEKİ BAŞÖRTÜSÜ TARTIŞMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2010 Çarşamba 17:50:00
Güncelleme :6 Ekim 2010 Çarşamba 18:49:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?