5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

DEÜ'den temel atma töreni

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ’NDEN TEMEL ATMA TÖRENİ

Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nin Tınaztepe Yerleşkesi’nde yapılacak yeni binasının temel atma töreni Eylül Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ercüment Yalçın ve öğretim üyelerinin katılımı ile gerçekleşti.

Halen Ege Üniversitesi Bornova Kampüsü’nde eğitimlerine devam eden 9 Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’ni, Tınaztepe Yerleşkesi’nde taşıyıp 11 fakültesini bir araya getirmeye çalışan üniversite yönetimi Mühendislik Fakültesi binasını Tınastepe’ye taşıyarak ilk adımı attıklarını dile getirdiler.

Açılış konuşmasını yapan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ercüment Yalçın; “Herkesin desteği ile 11 fakülteyi bir araya getireceğiz. Kampus fakültesi olamadık. Bornova’daki fiziki zorluklardan dolayı merkezden uzak kaldık. Şuan 10 bölümümüz burada 1 bölümümüz Bornova Kampüsü’nde bulunmaktadır. Onu da buraya getirerek 11 bölümümüzü bir araya getirmiş olacağız. Öğrenci İşleri ve Dekanlıkta problemler yaşadık. Makine Mühendisliği Bölümü’nün buraya gelmesine hayırlı olsun” dedi.

9 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün ise; “Temel atma töreni yapmasakta bu işler elbette yürür. Ancak bu törenler bizi bir araya getirerek sohbet etmemize vesile oluyor. 9 Eylül Üniversitesi’nin asıl mekanı Tınaztepe’dir. Hiçbir zaman bütünleşemeyeceğiz. Ama 9 Eylül Üniversitesi denince herkesin aklına Tınaztepe gelecektir. İnşallah bir yurt yapacağız. Kredi Yurtlar Kurumu(KYK) ile görüştük. En başta bin kişilik ardından 2 bin kişilik bir yurt yapacaklarını söylediler. Bunun ardından da Rektörlük binamızı ve Hukuk Fakültesi’ni yapacağız. Okulumuzu daha yaşanır bir hale getiriceğiz” şeklinde konuştu.

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ’NDEN TEMEL ATMA TÖRENİ
DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ’NDEN TEMEL ATMA TÖRENİ
DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ’NDEN TEMEL ATMA TÖRENİ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2010 Çarşamba 13:40:01
Güncelleme :28 Temmuz 2010 Çarşamba 14:30:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?