5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Dev kompleks açılıyor

DEV KOMPLEKSİ KILIÇDAROĞLU AÇACAK

Bornova Erzene Mahallesi'nde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Aşık Veysel Rekreasyon Alanı, amfitiyatro ve olimpik buz pateni-buz hokeyi salonuyla birlikte 25 Eylül 2010 tarihinde törenle hizmete sunulacak.

231 dönüm arazi üzerinde oluşturulan ve toplam 24 milyon 750 bin TL'ye malolan dev kompleksin açılışını, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gerçekleştirilecek.

İzmir'in yeni cazibe merkezi olması beklenen komplekste en büyük ilgiyi, olimpik boyutlardaki buz pateni ve buz hokeyi salonu çekecek. Olimpik salon, seyirci, VIP, basın ve engelli tribünleriyle birlikte 12 bin metrekare alanda inşa edilen salonun açılışında Rusya'nın ünlü buz pateni şov grubu 'Color Ice' sahne alacak. Buz üzerinde akıl almaz performanslarıyla gösteriler yapan grup, açılışı tam bir görsel bir şölene dönüştürecek.

5 Bin Kişilik Amfitiyatro

Rekreasyon alanı içinde uzay kafes çatı sistemiyle hazırlanan 5 bin kişilik amfitiyatro, başta ilçenin olmak üzere tüm kentin kültür sanat etkinliklerine önemli bir ivme kazandıracak.

Rekreasyon alanı kapsamında yeşil alan düzenlemesi, 3 adet basketbol sahası, 2 adet tenis sahası, 1 adet mini futbol sahası, bin 500 metrekare suni gölet, 2 adet dere üstü köprü ve 200 kişilik kafeteryanın yanısıra 3 adet çocuk oyun alanı, 1,5 kilometrelik bisiklet yolu, yürüyüş yolları ve açık hava spor aletleri alanı parkuru, seyir terasları ve dinlenme bölgeleri oluşturuldu. Alanda 593 araçlık bir otopark da bulunuyor.

AŞIK VEYSEL HEYKELİ DE AÇILACAK

Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda ayrıca, ünlü halk ozanı Aşık Veysel'in bir heykeli de açılacak. 5 metre yüksekliğinde, ozanı “dev bir ağaç” olarak simgeleyen heykelin göğsünde özel bir ışıklandırma sistemi hazırlandı. Heykeltraş Ekin Erman tarafından hazırlanan yaprak şeklindeki sistem sayesinde hava karardıktan sonra Aşık Veysel heykelinin “gönül gözü” yanacak ve halk ozanının ışığını etrafına yaymaya devam edecek. 5 ton çamur kullanılarak yaptığı heykel, polyesterle kaplandı.

DEV KOMPLEKSİ KILIÇDAROĞLU AÇACAK
DEV KOMPLEKSİ KILIÇDAROĞLU AÇACAK
DEV KOMPLEKSİ KILIÇDAROĞLU AÇACAK
DEV KOMPLEKSİ KILIÇDAROĞLU AÇACAK
DEV KOMPLEKSİ KILIÇDAROĞLU AÇACAK
İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2010 Cumartesi 12:42:02
Güncelleme :18 Eylül 2010 Cumartesi 13:47:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?