5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Dev ödül töreni yarın

İzmir Ticaret Odası (İZTO), Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ile İzmir Ticaret Borsası'nın (İTB) başarılı üyelerini ödüllendireceği, İzmir Vergi Dairesi işbirliğiyle düzenlenen 'İzmir Ekonomisi 2008 Ödül' töreni yarın (16 Ocak Cumartesi) saat 14.00'de Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun onur konuğu olarak katılacağı tören ile İzmir'de bir ilk gerçekleşmiş olacak. Bugüne kadar ödül törenlerini ayrı olarak düzenleyen İTO, EBSO ve İTB törenlerini ilk defa birlikte düzenleyecekler. Törende İZTO, EBSO ve İTO'nun başarılı üyelerinin yanı sıra İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından belirlenen İzmir'in kurumlar vergisi ve gelir vergisi rekortmenleri de ödüllerini alacak.

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 2008'den bu yana ülke ekonomisinin krizin etkileriyle uğraştığını belirterek, "Bu krize rağmen vergisini ödeyen, döviz kazandırmada başarı gösteren kısacası bu kriz ortamında dahi elini taşın altına koymaktan çekinmeyen hem Odamız üyelerini hem de EBSO ile İTB'nin üyelerini üyelerimizi bu törenle ödüllendireceğiz. Kazanan bütün üyelerimizi şimdiden kutluyorum" dedi. İlk defa bu yıl ödül törenlerinin tek çatı altında gerçekleştirildiğine dikkat çeken Demirtaş, "İzmir'de her yıl Odalarım ve Borsa tarafından ayrı ayrı yapılan ödül törenlerinin TOBB Başkanımızın da katılımıyla tek bir tören olarak yapılması, İzmirlilerin birlik ve beraberliğini göstermesi açısından da son derece anlamlı. Bu güçbirliği ile İzmir'e moral vermek, sinerji yaratmak istedik" diye konuştu.

Törende vergi ödemede, ülkemize döviz kazandırmada başarı gösteren 138 İZTO üyesine altın madalya, 118 üyeye gümüş malya, 107 üyeye bronz madalya, bin 229 üyeye takdirname ile 14 rekortmen üyeye plaket verilecek, toplam bin 606 İZTO üyesi ödüllendirilecek.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar da, geleneksel hale gelen ödül töreninin bu yıl İzmir'in üç güzide kurumu ile gerçekleştiriliyor olmasından mutluluk duyduğunu belirterek, "İzmir'de bir ilkin hayata geçirilmesi ve EXPO'dan sonraki birlikteliğin yeniden sağlanıyor olması açsından törenimiz büyük anlam taşımaktadır. Töreni anlamlı kılan diğer bir etken ise TOBB Başkanımızın İzmirlilerin yanında olması, bu birlikteliğe güç katmasıdır" diye konuştu.

İzmir Ekonomisi 2008 yılı Ödül Töreni'nde Ege Bölgesi Sanayi Odası küresel krizin etkisi altında üretimde, yatırımda, istihdam sağlamada, ihracatta ve vergi ödemede ilk 5'e giren firmaları 'Büyük Firma ve KOBi" ayrımı çerçevesinde ödüllendirecek. Bu kategorilerde toplam 50 firma ödül alacak. Ayrıca rekabet gücünü artıran marka çalışmalarında 23, Ar-Ge'de 28 firmaya teşvik plaketi verilecek. EBSO üyeliğinde 50 yılın dolduran 1 üyeye plaket verilirken, 159 firma da başarı belgesi ile ödüllendirilecek.

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, İTB, EBSO ve İZTO üyelerinin aynı ödül töreninde bir araya geleceğini belirterek bu tip organizasyonları önümüzdeki yıllarda da tekrarlamak istediklerini söyledi. Kestelli, "Üç kuruluşun İzmir Ekonomisi 2008 Yılı Ödül Törenini işbirliği içinde organize etmesi kurumlararası dayanışmanın, kaynaşmanın ve kaynak tasarrufunun sağlanması açısından oldukça isabetli bir girişim oldu" dedi. Kestelli, üç kurumun şimdiye dek kendi üyelerini ödüllendirirken ayrı tören düzenlediğini anımsatarak, "Son zamanlarda gelişen ve başarıyla uygulanan, projelerde ortak hareket etme alışkanlığımızı ödül töreninde de gerçekleştirdik. Kente yarar getireceğinden şüphemiz bulunmayan bütün projelere "bizimdir" diyerek sahip çıkmak, desteklemek ve paylaşmak kararlılığındayız" diye konuştu.

Ödül alan tüm üyeleri tebrik eden Kestelli, bu vesile ile üyelerin İTB'de işlem yapmaları ve işlemlerinin Türk Vergi sisteminde kayıt içine alınmasının teşvik edileceğine inandığını vurguladı. İzmir Ticaret Borsası törende; meslek gruplarında tescil işlem hacmine göre dereceye giren 57 üye, tescil işlem miktarına göre dereceye giren 6 pamuk ve üzüm ajanı, salonlarda gerçekleştirdikleri işlem miktarına göre dereceye giren 6 pamuk ve üzüm simsarı, borsa kayıtlarındaki zirai stopaj tutarına göre dereceye giren 3 üye olmak üzere, toplam 72 üyesini ödüllendirecek.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2010 Cuma 11:02:02
Güncelleme :15 Ocak 2010 Cuma 12:56:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?