5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Dev organizasyon renkli başladı

DEV ORGANİZASYON RENKLİ BAŞLADI

Konak Belediyesi'nin katkısıyla gerçekleştirilen 45. Dünya Petank Şampiyonası renkli ve görkemli açılış töreniyle başladı. Kortej yürüyüşüne katılan sporcular ülkelerine ait bayraklar ile renkli ve coşkulu görüntüler sergilediler. Kortejde 49 ülkenin bayrak ve flamalarını Özel Güzelbahçe Piri Reis İlköğretim Okulu'nun minik öğrencileri taşıdı. Karşılaşmaların yapıldığı salona 10.Yıl Marşı eşliğinde giren sporcuları izleyiciler coşkuyla alkışladı.

Törende ingilizce,Fransızca ve Türkçe üç dilde konuşmasıyla büyük alkış alan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, büyük organizasyonu İzmir'e ve Konak'a kazandırmaktan onur duyduğunu belirtti. Dünya kenti olmak için bu organizasyonların şart olduğunu vurgulayan Başkan Tartan, “ Dünya çapında düzenlediğimiz etkinlikler sayesinde diğer uluslara kendimizi daha iyi ifade edeceğiz. Göreve geldiğimiz günden başlayarak Ülkemizin, kentimizin ve Konak'ın tanıtımı için dünya çapında ses getiren organizasyonlar düzenliyoruz, devamı gelecek” dedi. Türkiye Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu Başkanı (TBBDF) Ahmet Recep Tekcan ise 49 ülkenin katılımıyla bir rekora imza attıklarını belirterek, 45'incisi düzenlenen şampiyonayı ülkemize kazandıran başta Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. Tekcan dünyaya; “Bu Türkler, bu işi yapıyor” dedirtebilecekleri bir organizasyona daha imza atmanın gururunu yaşadığını söyledi.

Açılış töreninin son bölümünde Başkan Hakan Tartan, Dünya Petank Federasyon Başkanı (FIPJP) Başkanı Claude Azema ile TBBDF Başkanı Ahmet Recep Tekcan'a plaket takdim etti. Turnuvanın başlangıç atışını Vali Yardımcısı Fazlı Akgün, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, FIPJP Başkanı Claude Azema ve TBBDF Başkanı Ahmet Recep Tekcan sporcular ile birlikte yaptı.

DEV ORGANİZASYON RENKLİ BAŞLADI
DEV ORGANİZASYON RENKLİ BAŞLADI
DEV ORGANİZASYON RENKLİ BAŞLADI
DEV ORGANİZASYON RENKLİ BAŞLADI
DEV ORGANİZASYON RENKLİ BAŞLADI
DEV ORGANİZASYON RENKLİ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2010 Cumartesi 12:41:03
Güncelleme :9 Ekim 2010 Cumartesi 13:19:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?