5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Devlet hastanesinde ihmal iddiası

TORBALI DEVLET HASTANESİ'NDE İHMAL İDDİASI

Torbalı Devlet Hastanesi'nde tedavi gören bir hastanın doktorun izne ayrılması nedeniyle evine gönderildiği bu nedenle hayatını kaybettiği iddia edildi. Hastaneden yapılan açıklamada ise, ihmal bulunmadığı bildirildi.

Torbalı devlet hastanesi göğüs hastalıkları servisinde tedavi gören 57 yaşındaki Ruşen Peşkirli durumu ağırlaştığı için İzmir'e sevk edildi. Kronik Obstrüktif Akciğer Hastası (KOAH) olan Peşkirli'nin helikoptere bindirileceği sırada solunumu durdu. 112 ekiplerinin tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Almaya geldiği hasta hayatını kaybettiği için boş geri dönecek olan helikopter ambulans sabah saatlerinde kalp krizi geçirip Torbalı Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 73 yaşındaki Mahmut Kansu'yu alıp İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü.

Torbalı devlet hastanesi göğüs hastalıkları servisinde tedavi gören Ruşen Peşkirli'nin durumu ağırlaşınca doktoru Didem Özbakır tarafından İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Durumu ciddi olan peşkirli için İzmir'den helikopter ambulans çağırıldı. Helikopter 10 dakika gibi kısa bir süre içinde Torbalı 7 Eylül Stadyumu'na indi. Ambulans ile stadyuma getirilen 57 yaşındaki Peşkirli'nin solunumu bu sırada durdu. Torbalı 112 Acil Servis ekibi ambulans içinde Peşkirli'yi hayata döndürmek için yoğun çaba sarf etti. Ancak 112' ekibinin çabaları sonuç vermedi. Ruşen Peşkirli'nin helikopterle İzmir'e sevk edildiğini öğrenen akrabaları da karayolu ile İzmir'e giderken acı haberi Karabağlar'da aldılar. Umutla İzmir'e giden Peşkirli ailesi acı haberle yıkıldı.

 

İHMAL İDDİASI

Torbalı 112 ekiplerinin tüm müdahalelerine rağmen hayatını kaybeden Ruşen Peşkirli'nin eniştesi Hulusi Yurtseven, geçtiğimiz ay fenalaştığı için hastaneye kaldırılan Ruşen Peşkirli'nin göğüs hastalıkları uzmanı doktorun izne ayrılması nedeniyle evine gönderildiğini söyledi. Evinde tedavi edilen Ruşen Peşkirli'nin eniştesi Hulusi Yurtseven "Hastanede tedavi görmesi gereken bir hasta doktor izne ayrılacağı için evine gönderiliyor, buna anlam veremiyorum. Ruşen eve geldikten sonra daha da kötüleşti. Eve gönderileceğine zamanında İzmir'deki hastanelere sevk edilseydi. Ruşen Peşkirli şimdi yaşıyor olabilirdi. İzne ayrılacak doktor sadece Peşkirli'yi değil serviste yatan tüm hastaları evine göndermiş. Torbalı Devlet Hastanesi'nde ihmalden dolayı yaşanan ölüm vakaları artıyor. Yetkililerin bu soruna çözüm bulmaları gerekiyor. Bizim canımız yandı, başkaların yanmasın" dedi.

 

HASTANE: İDDİALAR ASILSIZDIR, İHMAL YOK

Ruşen Peşkirli'nin ölümünde ihmal iddialarına Torbalı Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Şenol Topçu cevap verdi. Opr. Dr. Topçu bir açıklama yaparak iddiaların asılsız olduğunu söyledi. Hastanın durumu ile ilgili doktor Didem Özbakır'dan gerekli bilgiyi aldığını dile getiren Opr. Dr. Topçu "Öncelikle Ruşen Peşkirli'nin hayatını kaybetmesinden dolayı duyduğum üzüntüyü dile getirmek istiyorum. Dün hastanemize getirilen Ruşen Peşkirli, KOAH hastası ve bu hastalığın iyileşme gibi bir durumu söz konusu değil. Hastamız yüksek ateş ve bronşit rahatsızlığı ile geldi. Hasta kronik hastalığın terminal noktasındaydı. Peşkirli'ye gereken önem verilmiştir. Bir ihmal, tedbirsizlik veya özensizlik gibi bir durum yoktur. Hastanemizde yapılan müdahalelerin ardından ileri derecede yoğun bakım ünitesi bulunan bir hastanede şansı olabileceğini düşündüğümüz için İzmir'e sevk edildi. Ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı" diye konuştu.

TORBALI DEVLET HASTANESİ'NDE İHMAL İDDİASI
TORBALI DEVLET HASTANESİ'NDE İHMAL İDDİASI
TORBALI DEVLET HASTANESİ'NDE İHMAL İDDİASI
TORBALI DEVLET HASTANESİ'NDE İHMAL İDDİASI
TORBALI DEVLET HASTANESİ'NDE İHMAL İDDİASI
TORBALI DEVLET HASTANESİ'NDE İHMAL İDDİASI
TORBALI DEVLET HASTANESİ'NDE İHMAL İDDİASI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2010 Çarşamba 14:57:01
Güncelleme :11 Ağustos 2010 Çarşamba 18:38:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?