5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Devletin itibarı karlar altında kaldı

MUHSİN YAZICIOĞLU İZMİR'DE ANILACAK

Büyük Birlik Partisi (BBP) İzmir İl Başkanı Ahmet Bereket, Yönetim Kurulu üyelerinin katıldığı kahvaltılı basın toplantısında yaptığı açıklamada, geçen yıl helikopter kazasında ölen BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu ölüm yıldönümünde yapılacak anma etkinlikleri hakkında bilgi verdi. Genel başkanları Muhsin Yazıcıoğlu'nun seçim çalışmaları sırasında halen çözülememiş bir kazada şehit olduğunu belirten Ahmet Bereket; "Şehit Genel Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu otopsi raporlarına göre kazadan yarım saat sonra vefat etmiştir ancak gazeteci İsmail Güneş bütün dünyanın gözü önünde ölüme terk edilmiştir" dedi.

İzmir Anemon Oteli'nde düzenlenen toplantıya İl Başkan Yardımcısı İsmail Giden, Teşkilatlanmadan Sorumlu İl Yönetim Kurulu Üyesi Serpil Koçak ve Mali Müşavir Sedat Bay ile birlikte katılan Ahmet Bereket, son iki aylık faaliyetlerini anlatarak başladığı konuşmasında, son seçimlerde daha önce 8 bin olan oylarını 20 bine çıkardıklarını hatırlatarak şöyle konuştu: "Oyumuzu artırmış olmak tabii ki bizi mutlu etti. Şu ana kadar tüm ilçelerde kongreler tamamlandı, son olarak da yönetim kurulu içinde görev değişiklikleri yaptık. Başka partilerde yapılan görev değişiklikleri spekülasyon konusu olabilir ancak partimizde kimse etiket peşinde değil, şehit genel başkanımızın bize emanet ettiği davamızı en iyi yerlere taşıyabilmek için çalışırlar."

Olası bir seçim öncesi çalışmalara devam ettiklerini anlatan Bereket, şunları söyledi: "Üye güncellemelerini en hızlı yapıp partimizin İzmir'de patlama yapmasını arzu ediyoruz. Hedefimiz İzmir'den en az bir milletvekili çıkarabilmektir."

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun İzmir'in sorunlarını çözmekte yetersiz kaldığını anlatan "Aziz Kocaoğlu'nun dürüstlüğünden, iyi niyetinden şüphemiz yok ancak bizim sözümüz şahsiyetine değil" dedi. Gerek parti yöneticisi olarak gerek sıradan bir vatandaş olarak doğrularını alkışlarken yanlışlarını da karalama yapmadan nezaket kurallarını göz ardı etmeden, iftira atmadan söylemek gerektiğini anlatan Bereket, sözlerine şöyle devam etti: "Başkan Kocaoğlu'nun çalışmalarını

değerlendirirken, halen bitmeyen metro, otopark sorunu kaldırım problemleri, trafik sorunu gibi birçok sorunu göz ardı edemeyiz. Sayın Kocaoğlu, İzmir'de 2-3 siyasi parti varmış gibi davranıyor. 20 bin oy almış bir partinin il başkanı olarak iletmek istediğimiz sorunları ve çözüm önerilerini ancak sekreteri aracılığıyla iletebiliyoruz. Başkan'a tavsiyemiz tüm siyasi parti başkanları ile ayda bir kez bir araya gelip sorunları ve çözüm önerilerini tartışmasıdır. Açık bir dille ifade ediyorum ki partimizi yok sayan bir zihniyeti biz de yok sayarız."

25 Mart 2009 tarihinin Türk-İslam dünyası için acı dolu bir gün olduğunu belirten Ahmet Bereket, sözlerini şöyle sürdürdü: "Liderimiz ve dava arkadaşlarımız şehadete ulaştı. Yaşanan bu hadisenin neden olduğu konusunda hükümetimizden halen net bir açıklama gelmedi. Partili olsun olmasın toplumun büyük kesimi liderimizin vefatının sebeplerinin ne olduğunu biliyor. Ancak biz liderimizden siyasi hayatı boyunca hep devletimize inanmayı ve itaat etmeyi öğrendik. Düşen o helikopterin içinde Muhsin Yazıcıoğlu değil de başka biri olsaydı sözde BBP evleri gibi sınırlarımızı izlediğimizi iddia edenler ya da devletin diğer kurumları o helikopteri 3 gün sonra mı bulacaktı? Bulunduktan sonra üzerinden bir yıl geçmesine rağmen hâla yüzlerce soru işareti ile bu olay bir muamma içinde mi kalacaktı? Maalesef devletimizin itibarı yaşanan bu olayla birlikte karlar altında kalmıştır. Şehit genel başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu otopsi raporlarına göre olaydan yarım saat sonra can vermiştir, oysa orada görevini yapan İhlas

Haber Ajansı muhabiri gazeteci İsmail Güneş, tüm dünyanın gözleri önünde ölüme terk edilmiştir. Bu işin peşini asla bırakmayacağız."

BBP İl Başkanı Ahmet Bereket, şehit genel başkan Muhsin Yazıcıoğlu'nu Ankara'da kabri başında dualarla yad edeceklerini belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Ankara'da yapılacak anma töreninin ardından İzmir'de de iki gün sürecek bir programla şehit genel başkanımızı anacağız. Bahçelievler Kulalı Hancıoğlu Hacı Halil Camii'nde ve tüm ilçe merkezlerimizde mevlit programları ayrıca Fuar Gençlik Tiyatro Salonu'nda anma toplantısı düzenlenecektir."

MUHSİN YAZICIOĞLU İZMİR'DE ANILACAK
İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2010 Salı 12:48:04
Güncelleme :23 Mart 2010 Salı 13:45:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?