5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Dikili hastanesine 25 yıl sonra kavuştu

DİKİLİ DEVLET HASTANESİNE KAVUŞTU

Yapımına yaklaşık 25 yıl önce başlanılan ve daha sonra çeşitli nedenden ötürü bir türlü tamamlanamayan ve zamanla atıl durumda kalan Dikili Devlet Hastanesinin açılışı düzenlenen kokteyl ile gerçekleşti.

Resmi açılışı bir buçuk ay sonra Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından yapılacağı belirtilen Dikili Devlet Hastanesinin açılış kokteyline Dikili Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, Cumhuriyet Baş Savcısı Gökhan Şen, Jandarma Garnizon Komutanı Yüzbaşı Erdal Kısa, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Başaran, Çandarlı Belediye Başkanı Ahmet Dağdeviren, Dikili'de bulunan siyasi parti ilçe başkanları, Dernek başkanları, bürokratlar ve çok sayıda Dikili halkı katıldı.

Kokteylde açılış konuşmasını yapan Dikili Hastanesi Baş Hekimi Genel Cerrah Operatör Dr. Tufan Çolak; “25 yatak kapasiteli olan hastane binası 300 metre kare kapalı 7 bin metrekare açık alana sahiptir. Hastanemizde 24 saat acil hizmet yanında Dahiliye, kadın doğum, Çocuk, genel cerrahi, cildiye ve üroloji servisleri bulunmaktadır. İl Sağlık Müdürlüğümüze, Dikili Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven ve Sağlık Grup Başkanı Mehmet Gündüz'e katkılarından dolayı Bergama Ticaret Odası ve Dikili esnafına, Dikili halkına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Dikili Hastanesi'nin yıllardan beri Dikili'de özlemle beklendiğini ve bu özlemin nihayet son bulduğunu vurgulayan Dikili Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu; “Ben Dikili'de görevimde üçüncü yıl çalışıyorum. Bu süre içerisinde en çok karşılaştığımız soru 'Hastane ne zaman açılacak?' Bu konuda bende biraz ümitsizdim desem yalan olmaz. Hastalarımız her gün Bergama'ya İzmir'e gidiyorlardı. Şimdi belki yine oralara sevk edilecekler ama büyük bir açığın kapandığına inanıyorum. Sosyal Yardımlaşma olarak hastalara yol parası ödemekten bıkmıştık. Doktorlarımızdan rica ediyorum. Bu paraları artık bize ödettirmesinler inşallah. Hastanemizde para kazansın, Hastanemizde hizmet etsin. Hastanemiz çok nitelikli, çok modern odaları var. Katkısı olan herkese teşekkür ederim” dedi.

Hastanenin açılmasıyla ilgili görüş belirten Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven; “Dikili nihayet hastanesine kavuştu. 1977 yılında başlayan serüven de eğitime mi, sağlığa mı tartışmaları 2010 yılında sağlıkta karar kılınmasıyla son buldu” dedi. 'Dikili yıllardır yapılamayan yatırımlara ve ihmale sağlıkla ilgili yapılan bu yatırımla kavuşmuş oldu' diyerek görüş belirten Özgüven; “Dikilimizde bundan sonra daha önemli görevlerin bizi beklediğini biliyoruz. Bu yüzden kurumlar arası dayanışmayı geliştirilerek hastanemizin büyümesini ve üst düzeylere taşınmasını sağlamalıyız” dedi.

DİKİLİ DEVLET HASTANESİNE KAVUŞTU
DİKİLİ DEVLET HASTANESİNE KAVUŞTU
DİKİLİ DEVLET HASTANESİNE KAVUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2010 Pazartesi 17:41:03
Güncelleme :17 Mayıs 2010 Pazartesi 17:47:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?