26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Doğal taşlar her derde deva

Son yıllarda tıp terapilerinin tamamlayıcısı olarak kullanılan doğal taşlar, günlük hayatın stresinden kurtulmak isteyenlere yardımcı oluyor.

Kanser tedavisinden, meditasyona, depresyondan nazara kadar birçok alanda kullanılan taşlarla ilgili bilgi veren Maden Mühendisi Mert Sabancı, en çok tercih edilen doğal taşların ametist ve turmalin olduğunu belirtti.

Doğal taşların şifa kaynağı olduklarına yönelik inancın çok eski dönemlerden beri geldiğini ve birçok alanda bu taşların kullanıldığını belirten Mert Sabancı, beş yıldır doğal taş ithalatı yaptığını ve bazı taşların etkilerinin çok çabuk hissedilebildiğini söyledi. En fazla tercih edilen taşların başında ametistin geldiğini belirten Sabancı, meditasyonun temel taşı olan ametistin vücuttaki statik enerjiyi de aldığını söyledi. Bor mineralinden oluşan ve Türkiye'de bol miktarda bulunan Turmalin'in ise kanser tedavisinde kullanıldığını belirten Sabancı, "Turmalin kelime itibariyle de kötüyü çeviren anlamındadır. Yani kötü olan herşeyi tersine çevirdiğine inanılır." dedi. Nazara karşı kullanılan Turkuaz'ın ise en çok bilinen taşlardan olduğunu belirtenn Sabancı, "Bir insan başka birisine baktığında algıladığı ilk renk mavidir. Bu sebeple mavi renkli Turkuaz'ın karşıdaki insanın bakışlarındaki negatif enerjiyi kendisine çektiği ve nazardan koruduğuna inanılır" dedi. Birçok doğal taşın insanın negatif enerjisini pozitife çevirmede faydalı olduğunu da vurgulayan Sabancı, diğer doğal taşlarla ilgili olarak şunları söyledi, "En yaygın taşlardan birisi olan Akik vücuttaki fazla ya da olumsuz enerjiyi boşaltır. Yeşil renkli zümrüt baş dönmesini önler. Kırmızı Yakut bağışıklık sistemini destekler, cinsel iktidarsızlığı giderir. Kuvars altıncı hissi güçlendirir, baş ağrısını hafifletir. Mercan baş ağrısına karşı koruyucu etki yapar ve halsizliği alır. Rutil Kuvars depresyona karşı kullanılırken Pembe Kuvars ise radyoaktivite toplama özelliği olduğu için çok sık cep telefonu ve bilgisayar kullananların tercih etmesi gereken bir taştır"

İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2007 Perşembe 17:55:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?