19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Doktorlar hastalarına karşı

İzmirli doktorlar ve hastaları, İzmir Fenerbahçeliler Derneği tarafından düzenlenen halı saha maçında bir araya geldi. Organ nakliyle hayata dönen hastaların performansı izleyenleri şaşırttı. 

İzmir Fenerbahçeliler Derneği tarafından düzenlenen halı saha maçına, Ege Organ Nakli Derneği doktorlarından Opr.Dr. Alp Gürkan, Opr.Dr. Can Varılsüha, Dr. Serdar Kaçar, Dr. Fetih Akman, Dr. Süleyman Tilif ile Dr. Hayati Atabey katıldı. Hastalarıyla karşılıklı maç yapmanın çok keyifli olduğunu belirten doktorlardan Alp Gürkan, "Burada hem hastalar var. Hem de nişanlısına böbreğini vermiş olan bir verici var. Yani organ vermenin de bir sakıncasının olmadığını bu maçta göstermiş olacağız. Nakil yapılan hastaların da gayet güzel top oynayabileceklerini seyircilere göstereceğiz" dedi. 

Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren İzmir Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Aykut Oktar, Fenerbahçeliler olarak 100. yılda çeşitli kampanyalar ve organizasyonlar düzenlediklerini, organ bağış kampanyasının da 15 gün önce başladığını belirtti. Böyle yararlı kampanyaların devam edeceğini belirten Oktar, Fenerbahçe'ye yakışır biçimde topluma gerekli mesajları iletmeye çalışacaklarını söyledi.
Organ nakliyle hayata dönen hastalardan 48 yaşındaki Şentürk Boğucu, eşinin böbrek bağışıyla hayatta kaldığını belirtti. 9 ay önce naklin gerçekleştiğini ve kendisini şimdi çok iyi hissettiğini ifade eden Boğucu, "Artık ümidimi kesmiştim. Diyalizdeyken hep ağlardım. Ama şimdi 22 yaşındaki oğlumla güreş yapabiliyorum" şeklinde konuştu. 2.5 yıl önce kardeşinden nakledilen böbrekle tekrar hayata tutunan 34 yaşındaki Oğuz Sönmez de ikinci hayattaki başarı oranını göstermek için maça katıldıklarını belirtti. 

Organ nakillerinin kendilerini hayattan koparmak yerine yeniden hayata bağladığını belirten Sönmez, nakilden sonra ağzında maskeyle dolaşacağını sandığını, ancak şuanda çalıştığını ve hayattan kopmadığını söyledi. 

Nişanlısına böbreğini veren Atacan Ertekin, organ verenlerin sağlıklarından bir şey kaybetmediklerini, insanların nakilden korkmamaları gerektiğini belirtti. 3 yıl önce kadavradan böbrek nakliyle yaşama tutunan 32 yaşındaki Cevdet Şen ise "Haftada üç gün diyalize giriyordum. Şekerim de vardı. Şimdi çok iyiyim" dedi. Vericinin ailesiyle de görüştüğünü, arada bir onları arayıp hatırlarını sorduğunu söyleyen Şen, bağışlanan her organın yeniden yeşeren bir ağaç olduğunu belirtti. 

Maçta yüksek bir performans sergileyen hastaların yakınları da karşılaşmayı izlerken, heyecanlı dakikalar yaşadılar. İlk dakikalardan itibaren bol gollü geçen karşılaşmanın sonunda dostluk kazandı.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2007 Cuma 13:12:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?