5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Dolandırıcı huzur timlerine takıldı

DOLANDIRICI HUZUR TİMLERİNE TAKILDI

İzmir'de, dolandırıcılık suçundan aranan bir zanlı yakalandı. 19 ayrı dolandırıcılık suçuna karışan ve 2008 yılının 6. ayında cezaevinden firar eden bir kişi, Kuşadası'nda ayarladığı nakliyeciyi İzmir'de dolandırdı. Zanlının hareketlerinden şüphelenerek takip etmeye başlayan huzur timi ekipleri, zanlıyı yakaladı.

İbrahim Y. (36) isimli zanlı 2008 yılının 6. ayında Muğla Dalaman ilçesindeki cezaevinden kaçarak izini kaybettirdi. 19 ayrı dolandırıcılık suçu ve cezaevi firarisi olarak aranan İbrahim Y., Aydın'ın Kuşadası ilçesinde nakliye işi ile uğraşan Mustafa K.'ya; "İzmir'den yüklü miktarda mal alacağım" diyerek kamyonetini kiraladı. Mustafa K. ile birlikte İzmir'e gelen zanlı Konak Meydanı'nda gezmeye başladı. Şahsın durumundan şüphelenen bölgedeki huzur timi ekipleri takibe başladı. Zanlı İbrahim Y. ve nakliyeci Mustafa K. meydanda bulunan YKM mağazasına girdi. Burada yüklü miktarda alışveriş yapmak için ürün seçen ve ayıran İbrahim Y., Mustafa K.'ya üzerinde yeteri kadar nakit olmadığını söyleyerek bin 550 lirasını aldı. Üst katta alışverişe devam eden İbrahim Y., parasını aldığı Mustafa K.'ya; "ben alt kattan da bir şeyler seçeyim" diyerek alt kata indi ve bir taksiye binerek uzaklaşmak istedi.

Olayı başından itibaren takip eden polis, dolandırıcılık olayı gerçekleştikten sonra kaçmaya çalışan zanlıyı gözaltına aldı.

Zanlının üzerinden İ.A. adına düzenlenmiş sahte kimlik çıkarken yapılan sorguda gerçek kimliğinin İbrahim Y. olduğu anlaşıldı. İbrahim Y., Kemeraltı Polis Merkezi'ne teslim edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2010 Perşembe 09:36:04
Güncelleme :11 Mart 2010 Perşembe 09:47:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?