5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Dördüzler yardım bekliyor

(ÖZEL) DÖRDÜZLER YARDIM BEKLİYOR

Sude, Nazlı, Ali Efe ve Aleyna Top. Henüz 15 aylık olan dördüzler, ailelerine yaşattıkları ekonomik sıkıntıdan habersizler. Borçlarla ayakta durmaya çalışan ailenin toplam borcu 18 milyara ulaşırken, baba Engin Top yetkililere seslendi: "Lütfen yardım edin".

İzmir'de, 7 yıllık evliliklerinin ardından dördüz bebek sahibi olan Fatma ve Engin Top, dördüz bebekleri doğduktan sonra ekonomik sıkıntı çekmeye başladı. Mama firması Bebelac, dördüzlerin bir yaşına kadar tüm besin ihtiyaçlarını karşılama konusunda Top ailesine destek oldu. Yapılan çeşitli yardımların kesilmesinin ardından inşaat işçisi baba Engin Top, bir süre sonra işini kaybetti. Yaklaşık 3 aydır işsiz olduğunu açıklayan Engin Top, "Bize çok yardım yapıldı. Çalışamadığım zamanlarda yapılan yardımlar ilaç gibi geldi. Şimdi yardımların çoğu kesildi ama herkese yine de çok teşekkürler" şeklinde konuştu.

"EVDEKİ EŞYALAR SATILDI AMA BORÇLAR BİTMİYOR"

Oldukça zor günler yaşadıklarını dile getiren baba Engin Top, "Tek istediğim ailemi geçindirebilecek sigortalı, düzgün bir iş. Çalışmaktan gocunan biri değilim. Bir baba olarak aileme bakma yükümlülüğüm var. Kendim inşaat işçisiyim. Piyasa bozulunca işlerimiz kötüye gitmeye başladı. Daha sonra özel bir firmada şoförlük yapmaya başladım. Ancak firma ekonomik kriz yüzünden iflasın eşiğine gelince işimi kaybettim. Yaklaşık 1 yıldır ev kirasını ödeyemiyorum. Ev sahibine karşı da çok mağdurum. Mahcubiyetimiz

yüzünden 1 haftadır annemde kalıyorduk. 6 milyar sadece ev kirası borcum var ve parayı ödemem için bir hafta sürem var. Bu parayı da ödeyebileceğimi sanmıyorum çünkü hiçbir yerden gelirim yok. Şu anda ise toplam 18 milyar borcum var. Evimde doğru düzgün bir şey kalmadı. Arabamı, klimamızı ve televizyonumuzu sattık ama yine de borçlar bitmiyor. Çalıştığım yerlere de borcum var. Bakkaldan eczaneye kadar borç batağındayız. Aldıklarımızı ödeyemediğimiz gibi yeni borçlar alarak ayakta durmaya çalışıyoruz. Günde

14 TL ödeyerek 1 paket bez alıyoruz, o da bir günde zaten bitiyor. Yetiştiremiyoruz. Ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız. Günlük 40 TL'lik işlere gidiyorum ama o da yetmiyor. Ben daimi bir iş istiyorum" çağrısında bulundu.

Anne Fatma Top ise yaşanan her zorluğa rağmen dördüzlere sahip olmanın büyük bir mutluluk olduğunu dile getirerek, "Şu anda sadece yapılan yardımlarla geçimimizi sağlıyoruz. Ama çocuklarımın yüzündeki bir gülümseme her şeyi unutturuyor. Eşimin düzgün bir iş sahibi olması bize çok büyük bir moral olur. Tek istediğim eşimin düzgün bir işi olması" şeklinde duygularını ifade etti.

(ÖZEL) DÖRDÜZLER YARDIM BEKLİYOR
(ÖZEL) DÖRDÜZLER YARDIM BEKLİYOR
(ÖZEL) DÖRDÜZLER YARDIM BEKLİYOR
(ÖZEL) DÖRDÜZLER YARDIM BEKLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2010 Cumartesi 11:50:02
Güncelleme :16 Ocak 2010 Cumartesi 15:51:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
şeyda çınar IP: 78.160.126.xxx Tarih : 18.01.2010 16:53:29

çok şekersiniz tatlılarım yerim sizi