5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Dostluk üçgeni

DOSTLUK ÜÇGENİ

Goethe Enstitüsü’nün yeni müdürü ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret eden Almanya Başkonsolosu Schneider; üç kurum arasındaki işbirliğini “mükemmel bir üçgen” olarak tanımladı.

Geçtiğimiz aylarda göreve başlayan İzmir Goethe Enstitü Müdürü Roland Schmidt’i tanıştırmak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan’ı ziyaret eden Almanya Başkonsolosu Stefan Schneider, ziyarette önümüzdeki günlerde yaşama geçirecekleri kültür programları ile ilgili bilgi de verdi. Schneider, hem Enstitü hem de Büyükşehir Belediyesi ile yakın işbirliği içinde olduklarını belirterek, “Mükemmel bir üçgen oluşturduğumuzu söyleyebilirim. Bundan dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum” dedi. Schneider, kültür programlarının Türk-Alman işbirliğini geliştirme amaçlı olarak hazırlandığını da sözlerine ekleyerek bu ziyaretin resmi değil bir dost ziyareti olduğunu vurguladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan da Goethe Enstitüsü’nün yeni Müdürü Roland Schmidt ile tanışmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, İzmir’de uzun yıllardır faaliyet gösteren Enstitü’nün iki ülke arasındaki dostluk ve kültür köprüsünü kurup güçlendirmeye çalışan bir kuruluş olduğunu söyledi. Başkan Vekili Aydoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Başkonsolosumuz bizim çok değer verdiğimiz, çok sevdiğimiz bir diplomat. Enstitünün yeni müdürü ile tanışmaktan dolayı da memnun olduk. Ben inanıyorum ki, önümüzdeki günlerde Türk-Alman kültür köprüsünün güçlenmesi için çok değerli çalışmalar yapacağız. Kendilerinin kültür, sanat ve müzik alanında güzel projeleri var. Önümüzdeki günlerde İzmir’de yeni ve güzel şeyler olacak”

DOSTLUK ÜÇGENİ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2010 Perşembe 10:30:05
Güncelleme :28 Ocak 2010 Perşembe 11:25:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?