5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Duayenleri duygulandıran vefa örneği

DUAYEN GAZETECİLERİ DUYGULANDIRAN VEFA ÖRNEĞİ

İzmir Gazeteciler Cemiyeti bir ilke imza atarak, meslekte 50 yıllık ve 70 yaş üzeri üyelerini “Hasan Tahsin Basın Hizmet Ödülü” ile ödüllendirdi.

63 duayen gazetecinin ödül aldığı törende duygu dolu anlar yaşandı. Ödül alan gazeteciler, bu onurlu ödülü almaktan dolayı büyük gurur duyduklarını ifade ederek; “Hatırlanmak güzel şey. Çok uzun yıllar sonra bizleri bir araya getiren ve büyük bir vefa örneği sergileyen cemiyetimize teşekkür ederiz” dediler.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından Selçuk Sürmeli Otel’de gerçekleştirilen Basın Balosu’nun ilk gününde meslekte yarım asrı geride bırakan 70 yaş üzeri gazetecilere “Hasan Tahsin Basın Hizmet Ödülü” verildi. İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene Selçuk Kaymakamı Aziz İnce, Selçuk İlçe Emniyet Müdürü Akın Karatay, Selçuk Belediye Başkanı H. Vefa Ülgür, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan ve çok sayıda cemiyet üyesi katıldı.

GENÇ KUŞAKLARA ÖRNEK

Törende konuşan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, bu ödüllerin geleneksel hale geleceğini vurgulayarak; “Amacımız, 70 yaşını doldurmuş ve meslekte en az yarım asrı geride bırakmış meslek büyüklerimizin, ustalarımıza hizmetlerinden dolayı şükranlarımızı sunmak ve onları genç kuşaklara tanıtarak örnek alınmalarını sağlamaktır. Vefa çok önemlidir. Bizde vefamızı bu şekilde ifade etmek istedik” dedi.

Basın Balosu geleneğinin 20 yıl aradan sonra tekrar canlandığını ifade eden Sertel; “Biz sizlerden çok şey öğrendik. Ama en önemlisi de bu meslekte nasıl başı dik durulur, nasıl onurlu olunur onu öğrendik. Haberin iki ayaklı olduğunu, suçlanan tarafında aynı haberin içinde yer alması gerektiğini sizden öğrendik. Ama maalesef günümüzde öyle değil” diye konuştu.

Törende söz alan belediye başkanları ise İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin sergilediği bu örnek davranıştan dolayı yönetim kurulu üyelerini kutladılar. Hasan Tahsin Basın Hizmet Ödülü alan cemiyet üyeleri ise yıllarca birlikte çalıştıkları arkadaşları ile bir araya gelmekten ve bu onurlu ödülü almaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

2010 Hasan Tahsin Basın Hizmet Ödülü alan 63 kişinin isimleri şu şekilde:

“Ahmet Güleç, Ahmet Refik Utlulığ, Arslan Alpşalcı, Atilla Bediz, Aytaç Şenel, Aytekin Yenisey, Beliğ Beler, Cavidan Sakarya, Çetin Eraslan, Dengiz Toprak, Erdoğan Örnek, Erel Şarman, Ergin Saydam, Ergun Onarır, Erhan Ünver, Erkin Usman, Erol Akıncılar, Ertan Sakızlı, Günay Oğuz, Günay Şimşek, Gündoğan Kaplan, Güner Sungurtekin, Haluk Besen, Haluk Cansın, Haluk Narbay, Işık Saygın, İhsan Öztamer, Kaya Çelikkanat, Kemal Moralı, Muammer Yüksel, Mustafa Turhanoğlu, Mümin Sertbaş, Necla Çapman, Nedim Çapman, Nejat Yada, Nihat Uytun, Nurettin Tekindor, Nurten Doğan, Oktay Köse, Önder Sümer, Özcan Bolkol, Prof. Dr. Özcan Özal, Salim Çatalkaya, Sanal Suten, Saruhan Ayber, Selman Erdoğdu, Sezai Güven, Prof. Dr. Şadan Gökovalı, Şemsettin Demircioğlu, Şenol Çetin, Şenol Devrim, Şerif Mehmet Salım, Turhan Başkur, Türkmen Parlak, Uğur Umur, Ünal Tümin, Ünal Türkeş, Yaşar Sezginer, Yıleri Atamer, Yılmaz Tok, Yusuf Pakman, Yücel Ertugay, Zeynel Kozanoğlu”

DUAYEN GAZETECİLERİ DUYGULANDIRAN VEFA ÖRNEĞİ
DUAYEN GAZETECİLERİ DUYGULANDIRAN VEFA ÖRNEĞİ
DUAYEN GAZETECİLERİ DUYGULANDIRAN VEFA ÖRNEĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2010 Cumartesi 13:47:04
Güncelleme :6 Şubat 2010 Cumartesi 13:52:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?