5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Duy bizi Aziz, bakiyemiz yetersiz!

ÖĞRENCİLERİN OTOBÜS EYLEMİ DEVAM EDİYOR

Ege Üniversitesi'nde okuyan bir grup öğrenci, Bornova Metro ile kampüs seferlerini yapan 525 numaralı otobüsün İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretli hale getirilmesini protesto etti.

Üniversite öğrencileri, kampüs içi ücretsiz ulaşımı sağlayan 525 numaralı hattın ücretli hale getirilmesini protesto etmeye devam ediyor. Geçen hafta çıplak ayakla, şarkılı türkülü Kocaoğlu'nu protesto eden genç kızlardan sonra, bugünde kızlı erkekli kalabalık bir grup öğrenci protesto için Konak YKM önünde toplandı. "Duy bizi Aziz, bakiyemiz yetersiz" diyen üniversite öğrencileri, belediye önüne kadar yürüdü. Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan üniversite öğrencileri adına açıklamayı Ebru Kaplan yaptı.

Kaplan, ulaşım haklarını ellerinden alan bu uygulama ile mağdur olduklarını belirterek, "Kampüs içinde yürümek zorunda kalıyoruz. Kadınlar ise geç saatlerde üniversitenin aydınlatmasının yetersiz olduğu sokaklarında yürümeye mecbur bırakılıyor. Üniversiteli kadınları bu uygulama ile iki defa mağdur edilmektedir" dedi.

ÖĞRENCİLERİN OTOBÜS EYLEMİ DEVAM EDİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2010 Salı 17:16:00
Güncelleme :13 Temmuz 2010 Salı 18:59:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?