5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Düzeni bozmaya devam!

BAKAN ÇAĞLAYAN İZMİR'DE

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Egeli iş adamlarına, "Dünya ekonomisinde Türkiye olarak düzeni bozmaya devam edeceğiz" diye seslendi.

Hilton Oteli'nde düzenlenen Ege İhracatçılar Birliği'nin ödül töreni, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir İl Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Tarım Bakanlığı ve Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın il ve bölge müdürleri, siyasi partilerin İzmir milletvekilleri ile oda temsilcileri ve iş adamlarının katılımı ile gerçekleşti. Töreninin açılış konuşmasını yapan Vali Kıraç, Türkiye nüfusunun yarısından fazlasının gençlerden

oluştuğuna dikkat çekerek, "Türkiye dünya ekonomisinin değerlerine göre yılda yüzde 5 oranında büyümek zorunda. Bu konuda da en önemli görev değerli iş adamlarımıza düşmektedir. Çünkü genç bir nüfusa sahip ülkemizde istihdam sayesinde kalkınmak ancak ihracat ile gerçekleşebilir" dedi.

"TÜRKİYE 2009 YILI İTİBARİ İLE 102 MİLYAR DOLAR İHRACATA ERİŞTİ"

Sanayi ve Ticaret Bakanı Çağlayan ise konuşmasında, istatistiki bilgilerle Türkiye'nin ekonomi pazarında dünya karşısındaki vizyonunu anlattı. Bakan Çağlayan, "Ülkemiz dünyada 100'ler kulübünün üyesi olmuş durumda. Dünyada 36 ülkenin yılda 100 milyar dolar ihracat gerçekleştirdiğine tanık oluyoruz. Türkiye ise 2009 yılında 102 milyar dolarla yıllık ihracat rakamına erişmiştir. Bu anlamda Egeli ihracatçılarımızın çok ciddi anlamda katkıları söz konusu. Türkiye küresel krizin yaşandığı bir ortamdan alnının

teri ile çıkmıştır. Dış ülkelerde bankaların battığının haberlerini alıyoruz ancak Türkiye'de bir bankanın burnu bile kanamamıştır. Türkiye'nin kalkınması ihracat ile gerçekleşir. Şu anki tabloda ise Avrupa'nın altıncı büyük ekonomisine sahip bir ülkeyiz" diye konuştu.

"DÜZENİ BOZMAYA DEVAM"

Türkiye'nin ekonomik anlamda kalkınmasında büyük rol üstlenen Egeli iş adamlarını yürekten kutladığını ifade eden Bakan Çağlayan, "Bakanlık görevim süresince iş adamlarımızla 40 ülkeye seyahat ettik. Dünyanın çevresini altı kez dolaştık. Durmak yok, yola devam ederek ekonomi pazarında düzeni bozmaya devam edeceğiz. Yarın gerçekleştireceğimiz Yunanistan ziyaretimizde bile komşularımıza yanınızdayız mesajını vereceğiz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. 456 milyon 406 bin 796 dolar ihracat rakamı ile en fazla ihracat yapan firmalardan olan Pergamon-Status Dış Ticaret Anonim Şirketi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Jak Eskinazi ve 316 milyon 516 bin 927 dolarlık ihracat yapan İzmir Demir Çelik Sanayi Anonim Şirketi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Halil Şahin, ödüllerini Bakan Çağlayan'ın elinden aldı. Ayrıca İzmir Demir Çelik Sanayi Anonim Şirketi kendi sektöründe yine birinciliği kimseye kaptırmayarak, 316 milyon 366 bin 927 dolar ihracat rakamı ile birinci oldu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2010 Salı 00:20:03
Güncelleme :16 Şubat 2010 Salı 11:40:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?