26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

DYP Genel Başkanı Ağar İzmir'i ziyaret etti

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, "Demokrat Parti adıyla seçime gireceğiz. Demokrat Parti müseccel marka, Türkiye'nin en meşhur, en oturmuş partisi" dedi. 

Emekli Emniyet Müdürü Rüştü Ünsal'ın cenazesine katılmak üzere sabah saatlerinde İzmir'e gelen DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ı, Adnan Menderes Havalimanı'nda kalabalık bir partili grubu tezahüratlarla karşıladı. Havaalanında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ağar, Demokrat Parti'nin isim hakkının Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan bir vatandaşa ait olmasının Melih Gökçek'in bir müdahalesi olabileceğini düşünüp düşünmediğine yönelik soruya, "Bunlar zor sorunlar değil, işin basit tarafı, o çözülür. Ama ben siyaset yapıyorum, dedektiflik yapmıyorum. Demokrat Parti adıyla seçime gireceğiz. Demokrat Parti kimsenin kafasını karıştırmaz. Demokrat Parti müseccel marka, Türkiye'nin en meşhur, en oturmuş partisi. Kıratın olduğu her yerde, herkes işareti alır" şeklinde cevap verdi. 

Mehmet Ağar, Mehmet Ali Bayar ile bir anlaşma sağlanıp sağlanmadığı sorusunu ise, "Sayın Bayar ile bir anlaşma sağlanması gerekmiyor ki. Mehmet Ali Bayar partimizin üyesi. Her gazete haberine bakarsak, siyaset yapamaz hale geliriz. Bayar İzmir'den aday olacak" şeklinde yanıtladı. 

Ağar, İzmir'den çıkacak adayları açıklamazken, hayatın sürprizlerle dolu olduğunu, her şeyin olabileceğini ifade etti. Ağar, Burhan Özfatura'ya adaylık teklifi götürülüp götürülmediği konusunda ise, Özfatura'nın partinin üyesi olduğunu, aday olmak istediği takdirde gerekenin yapılacağını belirtti. DYP ve ANAVATAN'ın birleşmesinde bir pazarlığın yapılamayacağını, halkın istediği adayların öne çıkarılacağını söyleyen Ağar, "Ben o pazarlıkların içinde olmam. Siyaset eşe dosta koltuk sağlama alanı değil. Milletin isteklerini millete verme alanı" dedi. 

DYP lideri Ağar, İzmir'de düzenlenen Cumhuriyet Mitingi ile ilgili olarak ise, kendilerinin organize etmediği bir mitinge katılmalarının mümkün olamayacağını ifade etti. Ağar, "Biz parti mensuplarımıza bir engel koymadık. Katılmak isteyenler katıldı. Ama Allah korusun olumsuz bir olay yaşansa, mesuliyet almak gerekir. Bizim böyle bir durumumuz olamazdı bu yüzden. Ama hükümetin bir başarısı var. O da hükümet ortaya koyduğu güvensizlik nedeniyle, milyonları meydanlara topladı" diye konuştu.


iha
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2007 Salı 11:19:21
Güncelleme :15 Mayıs 2007 Salı 11:31:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?