5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Ebru sanatını incelediler

EBRU SANATINI YAKINDAN İNCELEDİLER

Aliağa Belediyesi Çocuk Evi öğrencileri Eğitimci-Yazar-Ressam Mesut Selek'in Ebru Sanat Evi'ni ziyaret etti. Öğrenciler hem ebru sanatının özelliklerini hem de bu sanatı uygulamalı olarak öğrenme imkanı buldular.

Unutulmaya yüz tutmuş ebru sanatının Aliağa'da yaşamaya devam ettiğini belirten Ebru sanatçısı Mesut Selek: "Ebru sanatı tarihimizden geleneksel olarak akıp gelen bir sanat dalıdır. Şuan bu çalışmaları Aliağa'ya tanıtmak üzere çok hoş bir çalışma var. Ebru sanatı Türkiye'de neredeyse unutulmaya yüz tutmaya başladı. Bu sanatı yaşatmak için yoğun bir çaba gösteriyoruz. Çünkü ebru sanatı biraz pahalı bir uğraş. Bu konuda bize destek sağlayan Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz'a bir sanatçı ve vatandaş olarak şükranlarımı sunuyorum. En önemlisi sanata ve sanatçıya verilen destek tabi ki bu desteği tüm halkımızdan bekliyoruz. Çocuklarımız burada gördükleri çalışmalar ile kendi sanatlarını yaratacaklarını inanıyorum" dedi.

Öğrencilere eğitimlerini yaşayarak öğrenme imkanı sunduklarını belirten Aliağa Belediyesi Çocuk Evi Müdiresi Necla Evren: "Mümkün olduğunca eğitim etkinliklerimizde öğrencilerimizin yaşayarak edinebilecekleri deneyimlerden yararlanmaya çalışıyoruz. Bu etkiliğimizde bunlardan birisidir. Öğrenci aileleri ile birlikte katıldığımız bu etkinlik ayrıca bir aile katılım çalışmasıdır. Bundan sonrada bu tür etkinliklerimiz devam edecek" dedi.

EBRU SANATINI YAKINDAN İNCELEDİLER
EBRU SANATINI YAKINDAN İNCELEDİLER
EBRU SANATINI YAKINDAN İNCELEDİLER
EBRU SANATINI YAKINDAN İNCELEDİLER
İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2010 Cumartesi 12:47:01
Güncelleme :20 Şubat 2010 Cumartesi 23:07:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?