5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Ege Üniversitesi'nin acı kaybı

PROF. DR. ÇETİN KOÇAK SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Hayvan yetiştiriciliği alanında Türkiye'nin önde gelen bilim adamlarından biri olan Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Hayvan Yetiştirme Anabilim Dalı emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çetin Koçak vefat etti. EÜ Ziraat Fakültesi'nde düzenlenen cenaze törenine EÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Bülent Özkan, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Akın Olgun, Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, merhumun ailesi ve çok sayıda seveni katıldı.

Törende konuşan EÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Bülent Özkan; “Prof. Dr. Çetin Koçak'ın zamansız vefatı sevenlerini yasa boğdu. Kendisi yetiştirdiği öğrencileriyle ve geride bıraktığı eserleriyle daima bizlerle olacak” şeklinde konuştu. Aydın bir birey olmanın son derece zor olduğunu söyleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır; “Hocamız insanlık ve yaşam adına çok şey yapmış, hem sosyal hem de bilim alanında var olmuş aydın bir insandı. Kendisi bu topluma çok şey kazandırdı. Hocamızı her zaman hasret, saygı ve sevgiyle anacağız” dedi. Prof. Dr. Çetin Koçak'ın kendini bilime adamış bir insan olduğunu belirten Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Olgun; “Kendisinin vefatı Türk Tarımı ve Ege Üniversitesi için büyük bir kayıptır. Bilimsel yönden tartışılmayacak kadar önde bir insandı ve araştırmalarını emekli olduktan sonra da devam ettirmişti. Hocamızı daima kalbimizde yaşatacağız” diye konuştu. EÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı, ise; “Hocamız hayvan yetiştiriciliği alanında ülkemizde pek çok yeniliğe imza atmış çok değerli bir bilim adamıydı. Türkiye'de bıldırcın ve tavşan yetiştiriciliğinin temellerini kendisi attı. Bilimsel çalışmaların raflarda kalmamasını, bilimin çiftçilere ulaşmasını isterdi ve bunu gerçekleştirmek için konferans düzenlerdi. Aynı zamanda da sosyal yönü son derece kuvvetli bir edebiyat dostuydu ve bir şairdi. Kendisini asla unutmayacağız” dedi.

Merhum Prof. Dr. Çetin Koçak'ın cenazesi fakülte binasında düzenlenen törenin ardından Bornova Ali Rıza Güven Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Bornova Yeni Mezarlığı'nda toprağa verildi.

PROF. DR. ÇETİN KOÇAK SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
PROF. DR. ÇETİN KOÇAK SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2010 Salı 17:03:03
Güncelleme :31 Ağustos 2010 Salı 17:22:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?