27
Mayıs
2024
Pazertesi
İZMİR

Ege'den Güney Kore'ye bilim köprüsü

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nin başlattığı, Ege Üniversitesi ve Gwangju Bilim ve Teknoloji Enstitüsü arasında imzalanan beş yıllık öğrenci değişim ve öğrenci akademik işbirliği antlaşması ile ilk kez bu iki üniversite arasında öğrenci değişimi yaşanacak. 

Ege Üniversitesi ile Güney Kore'de bulunan Gwangju Bilim ve Teknoloji Enstitüsü (Gwangju Institute of Sciense and Tekhnology) arasında imzalanan anlaşmayla ilk kez iki ülkenin üniversiteleri arasında öğrenci değişimi programı başladı. Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde gerçekleşen konferansta konuşan Gwangju Bilim ve Teknoloji Enstitüsü Çevre Bilimleri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kyoung-Woong Kim, Ege Üniversitesi ile böyle bir proje başlatmayı hep istediklerini ve bundan mutluluk duyduklarını belirterek, Türkiye ile olan ilişkilere önem verdiklerini söyledi. 

Ege Üniversitesi ile Gwangju Bilim ve Teknoloji Enstitüsü arasında imzalanan beş yıllık öğrenci değişim ve akademik işbirliği antlaşması ile ilk kez Birleşmiş Milletler niteliğinde bir üniversite ile kardeş üniversite olunduğunu vurgulan Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Nalan Kabay, "Biz Ege Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümünden bir doktora öğrencisini dört aylığına Kore'ye gönderdik. Bizim okulumuzdan mezun olan ancak ortak çalışmalarımızın bulunduğu Süleyman Demirel Üniversitesi'nde doktorasını yapan bir öğrenciyi de dört aylığına önümüzdeki günlerde göndereceğiz. İlişkilerimiz bu anlaşma sayesinde gelişiyor. Fakültemizde ilk kez bilimsel anlamda Güney Kore'den misafir ağırlamaktan çok mutluyuz" dedi. 

2007 yılının bahar aylarında Vietnamlı yada Koreli öğrencilerinden birini Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Laboratuarına yollayacaklarını dile getiren Gwangju Bilim ve Teknoloji Enstitiüsü Çevre Bilimleri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kyoung-Woong Kim, öğrencilerin tüm masraflarının Kore hükümeti tarafından karşılanacağını, öğrencilerin yararlanmaları için burslar bulunduğunu ve yurt imkanlarının olduğunu kaydetti. Yabancı öğrencilerin de katıldığı konferansa ilgi yoğundu.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2007 Perşembe 13:47:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?