5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

EHKİB'de Kızılgüneşler dönemi

EHKİB'DE KIZILGÜNEŞLER DÖNEMİ

İki adayın yarıştığı ve rekor katılımın gerçekleştiği Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EHKİB)'nin seçimli Genel Kurulu'nda geçen dönem EHKİB Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yapan Emre Kızılgüneşler 173 oyla başkanlığı kazanırken, diğer aday Serdar Yavaşoğlu 166 oyda kaldı. Seçimlerde 352 oy kullanıldı. Mevcut Başkan Jak Eskinazi'nin tekrar aday olmadığı seçimlerde, mevcut yönetimde Başkan Vekili olan Emre Kızılgüneşler ile Ege Giyim Sanayicileri Derneği Eski Başkanı olan Serdar Yavaşoğlu yarıştı.

Genel kurulda konuşan Jak Eskinazi, 2003 yılından beri başkanlık görevini yürüttüğünü, başkanlık görevinden önce de 1996-2001 yılları arasında yönetim kurulu üyeliği, 2001-2003 yılları arasında başkan Vekilliği görevinde bulunduğunu hatırlattı. 2003 yılında göreve geldikleri dönemde sektörün ciddi bir KDV iadeleri ve trilyonlarla ifade edilen SSK mahsupları sorunu olduğunu ve bu sorunların çözümü için yoğun bir çalışma yaptıklarını belirten Eskinazi, “Maliye Bakanlığı ile gerek İzmir, gerekse Ankara'da yaptığımız yoğun çalışma sonucunda KDV iadeleri sorununu çözdük. İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı, İzmir Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü ve Sosyal Güvenlik Kurumu İzmir Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile periyodik toplantılar düzenleyerek üyelerimizin bu kurumlarla olan sorunlarına çözüm geliştirdik. Biz, 2003 yılında birlik yönetimine geldiğimizde Türkiye'nin hazır giyim sektöründen çıkması gerektiği en yetkili ağızlar tarafından dillendiriliyordu. Böyle bir süreçte sektörün moral değerlerini güçlü tutmak ve sektörün ülke ekonomisine sağladığı katkının artarak devam etmesini amaçlıyorduk. Bu amaçla, 2003-10 döneminde Yunanistan, İtalya, Almanya, İngiltere, Hollanda, İspanya ve Danimarka'da, Turkish Fashion Break organizasyonları düzenledik” diye konuştu.

Başkan adayı Emre Kızılgüneşler, Ege İhracatçı Birlikleri bünyesindeki en büyük birlik olduklarını, bilgili, sağduyulu ve dinamik bir kadro olarak yönetime aday olduklarını aktardı. Kızılgüneşler, “Gerektiğinde Birlik faaliyetleri şirketinin üzerinde görülmeli. Bunu bilerek aday olduk. Kriz ortamında pazarın daha fazla daraldığı bir dönemde birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Seçim dönemi içinde seviyeyi düşürmemek için elimizden geleni yaptık. Sadece doğru bilgileri paylaşmayı ilke edindik. Popülist olmamaya özen gösterdik. Biz tek yumruk olduk. Takım ruhu ile çalışıyoruz. Şimdi ihracat zamanı” dedi.

ÜYELERİN YÜZDE 80'İ KATILDI

Serdar Yavaşoğlu ise konuşmasında, seçim dönemi öncesinde İzmir'e yönelik olarak neler yapılması gerektiğine ilişkin proje hazırlık süreci yaşadıklarını belirtti. Yavaşoğlu, “İzmir'in projeye ihtiyacı var. 250 kişiye ulaştık onlara projelerimiz anlattık, oy istemedik. 6 ayrı gruba ayırdığımız İzmir'de 27 kişilik bir liste oluşturduk” dedi. Önceliklerinin küçük ve orta ölçekli firmalara ulaşmak ve onların yeni pazarlara açılmasını sağlamak olduğunu ifade eden Yavaşoğlu, “Teşvikleri en az kullanan şehir İzmir. Bunu arttırmamız lazım. Birlik bünyesinde gerçekten birlik ve beraberlik ruhunu tekrar kazandırmak istiyoruz. Ayrıca ihracatımızı yüzde 100 arttıracağız. Ancak seçimlerde keşke projeleri konuştursaydık. İzmir'in tekstil sektörünün yüzde 80'i burada oy kullanmaya gelmesi güzel bir gösterge. Bu İzmir'deki değişimin önemli bir ifadesidir” dedi. Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Genel Kurulu'nda yapılan seçim sonucunda Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu; Yönetim Kurulu Başkanı-Emre Kızılgüneşler,

Yönetim Kurulu Üyeleri; “Burak Sertbaş, Serhan Ünsal, Elvan Ünlütürk, Altan Toköz, Aydın Sakbaş, Filiz Yıldız, Muammer Yılmaz, Fırat Özdemir, Çağlar Bağcı, Bilgehan Seyfeli”

EHKİB'DE KIZILGÜNEŞLER DÖNEMİ
EHKİB'DE KIZILGÜNEŞLER DÖNEMİ
EHKİB'DE KIZILGÜNEŞLER DÖNEMİ
EHKİB'DE KIZILGÜNEŞLER DÖNEMİ
EHKİB'DE KIZILGÜNEŞLER DÖNEMİ
EHKİB'DE KIZILGÜNEŞLER DÖNEMİ
EHKİB'DE KIZILGÜNEŞLER DÖNEMİ
EHKİB'DE KIZILGÜNEŞLER DÖNEMİ
EHKİB'DE KIZILGÜNEŞLER DÖNEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2010 Cuma 10:03:04
Güncelleme :9 Nisan 2010 Cuma 13:12:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?