5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Ehliyet sınavında sahteciliğe 17 gözaltı

EHLİYET SINAVINDA SAHTECİLİK

İzmir'in Torbalı ve Kemalpaşa ilçelerinde operasyon düzenleyen polis, 17 kişiyi gözaltına aldı. Şahısların ehliyet almak isteyen ve belgeleri eksik olan kişilere sahte evrak düzenleyerek, adayın yerine başkasını sınava soktuğu belirlendi.

Torbalı ilçesinde bin 422 kişinin katıldığı ehliyet sınavına 'sahtecilik' damgasını vurdu. İlçede faaliyet gösteren bir sürücü kursu tarafından organize edilen olay kapsamında dün sabah 06.00 sıralarında Torbalı ve Kemalpaşa ilçelerinde operasyon düzenleyen polis, 17 kişiyi gözaltına aldı. Şahısların ehliyet almak isteyen ve belgeleri eksik olan kişilere sahte evrak düzenleyerek, adayın yerine başkasını sınava soktuğu belirlendi. İzmir Kaçaklık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Torbalı

İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün ortak düzenlediği operasyonda Torbalı'dan 11, Kemalpaşa ilçesinden ise 6 kişi gözaltına alındı. İfadeleri alınan M.Ö., S.A., H.A., E.K., D.D., M.S.A., S.K., A.A., M.K., Y.C., K.Ö., F.K., V.Y., F.Y., M.K., R.A. ve A.A. isimli şahıslar, yarın Torbalı Adliyesi'nde mahkemeye çıkarılacak.

Torbalı'da geçtiğimiz ay içersinde yapılan ehliyet sınavında, sınav merkezlerinde sahte evraklardan şüphelenilmesi üzerine 7 kişi gözaltına alınmıştı. Bu şahısların da aynı sürücü kursundan olduğu anlaşılınca araştırma için düğmeye basıldı. Uzun süredir takip edilen şahıslar hakkında deliller toplandı ve operasyon dün sabah başlatıldı. Sürücü kursunun Kemalpaşa'daki şubesine aynı anda operasyon düzenleyen polis şüphelileri yakaladı. "Suç amaçlı çete kurmak" suçundan gözaltına alınan şahısların, sahte

diploma, sahte nüfus cüzdanı ve sahte para basarak ehliyet sınavına girecek olan kişilerden ücret talep ettiği iddia edildi.

Şahısların dün ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 6 bin 60 adet sahte para, çok miktarda sahte diploma, değişik kişilere ait yüzlerce fotoğraflar ve nüfus cüzdanları, PVC kaplama makinesi, 3 adet sikke, 3 adet bronz çan, 1 adet bronz obje ve 2 adet özürlü çocuklara ait rapor fotokopileri ele geçirildi. Aramalarda bilgisayar ve yazıcılara da el konuldu. Zanlıların Kemalpaşa'da sahte evrakları bastığı, bunları Torbalı'daki sürücü adaylarına yüksek bedellerle sattıkları öne sürüldü.

OKUMA YAZMA BİLMEDİĞİNİ POLİS FARK ETTİ

Çetenin ilkokul mezunu olmayan kişilere de diploma temin ettiği iddia edildi. Sınava girdikten sonra ehliyetini almak için Trafik Tescil Büro Amirliği'ne gelen bir kişinin, okuma-yazma bilmediğini fark eden bir polis memurunun sayesinde olayın ortaya çıktığı öğrenildi. Bir kağıda bir şeyler yazmasını istenilen ismi açıklanmayan kişinin, yazı yazamadığı kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2010 Salı 18:22:04
Güncelleme :26 Ekim 2010 Salı 18:42:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?