19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Ehliyetsiz sürücü kaza yaptı: 1 ölü

İzmir'de meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü.

Eski Bornova Caddesi'nden, IKEA alış veriş merkezi istikametine seyretmekte olan Enis Özbek (27) yönetimindeki 35 AF 9390 plakalı otomobil, virajda sürücüsünün kontrolünü kaybetmesi sonucu, karşı yöne geçerek Mehmet Varsak'ın kullandığı 35 T 7252 plakalı taksiye çarptı.

Kazada, ticari araç sürücüsü Mehmet Varsak (53) olay yerinde yaşamını yitirdi. Aynı araçta bulunan Dilek Varsak (19) ile araç sahibi İlhan Çimen, yaralı olarak Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü Enis Özbek ise gözaltına alındı.

Ehliyetsiz olarak araç kullandığı tespit edilen Özbek'in, “trafik suçu nedeniyle ehliyetine 2004 yılında el konulduğunu, 2006 haziran ayında ceza süresinin dolmasına rağmen ehliyetini almadığını” beyan ettiği ve kazanın, ”kendisini viraj girişinde arkadan gelen bir taksinin taciz etmesi sonucu” meydana geldiğini ileri sürdüğü öğrenildi.

a.a
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2007 Perşembe 10:39:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hakan Coşkunol IP: 85.100.84.xxx Tarih : 15.02.2007 18:18:51
2 kere alkollü araç kullanıp sonrasında ehliyeti alınmış ve ehliyeti alabilecek zamanı gelmiş olmasına karşın almamış bir sürücünün neden bu durumu önemsemeden ehliyetsiz araç kullandığı düşünülmelidir. Bir ihtimal de başka bir durum nedeniyle ehliyetini alabilecek durumda olmamasıdır. Bu kişide başka bir uyuşturucu madde kullanımının olması ve uyuşturucu madde etkisinde araç kullanması muhtemel bir durum değil midir? Bu durumda üflemekle alkol saptanmaz ancak ya esrar ya da başka bir uyuşturucu kullanmış ise. Ve bu durum kişinin ehliyetini geri almasına engel olduğu için almaktan kaçınıyorsa. Araştırılmalıdır ve bu durumun suçluları kimler olacaktır.