5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Ekonomi Üniversitesi’nde İtalya rüzgarı

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ’NDE İTALYAN MENÜSÜ

İzmir Ekonomi Üniversitesi Uygulamalı Yönetim Bilimleri Yüksekokulu Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü ile EKOSEM (İzmir Ekonomi Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi) tarafından düzenlenen sertifika programı, kapılarını İtalyan Mutfağı’nın dünyaca ünlü lezzetlerine açtı.

İzmir Ekonomi Üniversitesi, Aşçılık Sertifika Programı’nda, Çikolata Pasta Yapımı Kursu ve Tatar Mutfağı Kursu’nun ardından İtalyan Yemekleri kursuna başlandı.

Yemek eğitmeni ve gurme Levent Alpat’ın vereceği 4 haftalık eğitimin ilk haftasına başlayan 40 öğrenci İtalyan yemeklerinin yapımının inceliklerini öğrenecek. Profesyonel ekipman ve malzemelerle çalışan kursiyerler ilk hafta makarna hamuru yapmayı öğrendi. Kestikleri makarnaları pişiren kursiyeler yemeklerini halk arasında Bolognese sos olarak bilinen Ragu sos ile servise hazırladı.

İtalyan Yemekleri Yapımı Kurs Eğitmeni Levent Alpat, kursa katılımın çok yoğun olduğunu belirterek, “İtalyan lezzetleri bizim damak tadımıza çok uygun ve evde rahatça yapılabilecek yemek tarifleriyle dolu. Biz burada daha profesyonel yemeklerin yapımına eğileceğiz” dedi. Kendisinin de yurtdışında çok sayıda organizasyonda ülkemizi temsil ettiğini ifade eden Alpat, “Kursiyerlerimizin de pek çoğu profesyonel olarak şeflikle uğraşan kişiler. Pek yakında dünyaca ünlü mutfaklarda ülkemizi temsil edecek çok sayıda şefin yetişeceğine inanıyorum” diye konuştu.

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ’NDE İTALYAN MENÜSÜ
İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ’NDE İTALYAN MENÜSÜ
İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ’NDE İTALYAN MENÜSÜ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2010 Cumartesi 14:00:03
Güncelleme :13 Şubat 2010 Cumartesi 17:27:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?