5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Ekonominin kalbi İEÜ’de atıyor

EKONOMİNİN KALBİ İEÜ’DE ATIYOR

Avrupa’nın en önemli organizasyonları arasında yer alan Mini Euro Konferansı olan EurOPT 2010’a ilk kez ev sahipliği yapan Türkiye büyük bir başarıya imza attı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) tarafından 24’üncüsü gerçekleştirilen konferans, dünyanın yöneylem araştırması, optimizasyon ve finansal uygulamalar alanındaki önemli isimlerini buluşturdu.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Konferans Salonu’nda düzenlenen MiniEuro Konferansı’nın açılış konuşmasını yapan İEÜ Rektörü Prof. Dr. Attila Sezgin, üniversiteler ve akademisyenleri bir araya getiren bu boyuttaki konferansların bilimsel iletişimi ve bilgi birikimini arttırdığına dikkat çekti. Konferansın başkanlığını yürüten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemali Dinçer ise, “Üniversitemizin bu etkinliğe ev sahipliği yapmasından ötürü çok memnunum. Umarım gelecekte de burada, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde buluşma imkanı yakalarız. Bugün başlayan ve Cuma gününe kadar devam edecek olan MEC-EurOPT-2010 Finans Sektöründe Eniyileme Teknikleri konulu 24. Mini Euro Konferansı’nda ağırlamaktan mutluluk duyacağım” dedi.

Avrupa’nın en büyük konferansları arasında yer alan Euro (Association of European Operational Research Societies) Konferansı’nın küçüğü olarak kabul edilen Mini Euro Konferansı’na yurt içi ve dışından 180 akademisyen katıldı. Konferansta, Avrupa’nın tüm ülkeleri başta olmak üzere ABD, Avustralya, Japonya, Brezilya, Hindistan, Meksika, Nijerya, Singapur, Cezayir, Katar, ve İran’ın da aralarında bulunduğu 35 ülke yer aldı.

“Finans Sektöründe Eniyileme Teknikleri” temalı EurOPT 2010’da güncel konularla birlikte risk analizi konusu da incelenecek. Konularında dünyaca tanınmış 6 önemli konuşmacının 1 saatlik sunumlarla katıldığı konferansta, finans sektöründe yaşanan küresel krizin analizi ve yapılması gerekenlerle ilgili bilimsel yaklaşımlar tartışılacak. Amerika’dan Ralph Tyrell Rockafellar, Roger J-B Wets, Panos M. Pardalos, İspanya’dan Juan Enrique Martinez Legaz, Almanya’dan Ulrich Horst ve Türkiye’den de Süleyman Özekici sunumlarıyla konferansın en önemli konuşmacıları arasında bulunuyor.

Mini Euro Konferansı’nın Türkiye’de düzenlenmesinin çok büyük bir başarı olduğunu belirten İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemali Dinçer, “Yöneylem araştırması ve endüstri mühendisliği alanında dünyanın sayılı organizasyonları arasında yer alan MiniEuro senede bir-iki kez düzenleniyor. Her yıl düzenlenen Euro Konferansı’nın küçüğü olarak kabul ediliyor. Türkiye’de ilk kez düzenlenen bu konferansa, İzmir Ekonomi Üniversitesi Endüstri Sistemleri Mühendisliği bölümünün ev sahipliği yapması oldukça gurur verici. Euro Konferansı için de büyük bir adım. 180 bilim insanının güncel araştırmalarının ve sonuçlarının tartışıldığı bu konferans, dünyanın dikkatini İzmir’e çekti.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Endüstri Sistemleri Mühendisliği öğretim üyeleri Cemali Dinçer, Refail Kasımbeyli ve ODTÜ öğretim üyesi Gerhard-Wilhelm Weber'in başkanlığını yaptığı Mini Euro Konferansı, İzmir Ekonomi Üniversitesi, İzmir Ticaret Odası, T.C. Merkez Bankası, EURO, EOARD (Avrupa Uzay Araştırmaları ve Geliştirme Kurumu), TÜBİTAK ve Netsis sponsorluğunda düzenleniyor.

EKONOMİNİN KALBİ İEÜ’DE ATIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2010 Perşembe 09:54:00
Güncelleme :24 Haziran 2010 Perşembe 12:00:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?