5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Emekli mucit hayatı kolaylaştırıyor

EMEKLİ VATANDAŞ DEMİRDEN KULÜBE YAPIYOR

İzmir'de emekli olduktan sonra boş zamanlarını çeşitli eşyalar üreterek geçiren 62 yaşındaki İbrahim Tüfekçiler, taşınabilir demirden bir kulübe yapıyor.

İzmirli İbrahim Tüfekçiler, emekli olduktan sonra boş vakitlerini insanların yaşamını kolaylaştıran araçlar yaparak değerlendiriyor. Gece uyurken bile bir diğer gün neler yapabileceğini düşündüğünü söyleyen Tüfekçiler, "Evimde bulunan çapa makinesinden tamamen kendi uğraşlarım sonucunda römork üreterek, ufak tefek nakliye işlerimi de yapmaya başladım. Ayrıca bundan 8 yıl önce araba ürettim. Mekanik anlamda daha önce hiçbir eğitim almamış olmama rağmen tek tek parçalarını ürettim. Daha sonra Arslanlar köyüne taşındık. Burada oturduğumuz evi bile kendim inşa ettim. Şimdi üstünde durduğum proje ise taşınabilir ve birbirine geçmeli bir demirden kulübe. Tarlaya gittiğimizde hava muhalefetinden etkilenmemek için en kısa sürede bitirmeyi hedefliyorum" dedi.

Her insanın kendi içinde üretme hissi olduğunu dile getiren Tüfekçiler, "Allah tarafından insanlara verilen bir yetenek olduğunu düşünüyorum. Ben emekli olduktan sonra içimdeki bu yeteneği keşfettim. Allah'ın lütfü ile gelen hevesle şimdiye kadar evimde kullandığım ve işlerimi kolaylaştıran birçok yenilikler yaptım. Uğraşlarım sonucunda ortaya çıkan ürünlerin hepsine icat denilemez ama insan hayatını kolaylaştıran yenilikler olduğu kesin. İnsanlar boş vakti olduğunda değerlendirmek için çeşitli uğraşlar içine giriyor" diye konuştu.

EMEKLİ VATANDAŞ DEMİRDEN KULÜBE YAPIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2010 Cuma 14:24:00
Güncelleme :15 Ekim 2010 Cuma 14:32:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?