5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Emeklileri dolandıran 2 kişi yakalandı

EMEKLİLERİ DOLANDIRAN İKİ KİŞİ YAKALANDI

İzmir'de, emekli maaşını çeken yaşlılarla samimiyet kurup paralarını dolandırdıkları ileri sürülen N.G. ve Z.T yakalandı.

İzmir Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne başvuran yaşlı vatandaşlar, maaşlarını çekerken yanlarına gelen kişilerin kendileriyle samimiyet kurduklarını, dalgınlıklarından yararlanıp paralarını alarak ortadan kaybolduklarını bildirdi.

Şüphelilerin, bir mendil ya da çorap içine koydukları en üstünde 1 dolar olan ancak içinde ya tedavülden kalkmış paralar ya da kağıt parçaları olan desteyi kurban olarak seçtikleri kişinin önünde yerde bulmuş gibi yaptıkları sonra da "Amca bu parayı birlikte bulduk, içinde bin dolar var, bu bizim hakkımız paylaşalım" dedikleri, ikna ettikleri kişilere de "Bu dolarlar bin 500 TL eder, çok paraya ihtiyacım yok, sen bana 300-400 TL ver, gerisini döviz bürosunda bozdurur alırsın" deyip parayı alarak kayıplara karıştıkları belirlendi. Banka şubelerinin önünde önlem alan güvenlik timleri, güvenlik kameralarında yaptığı inceleme sonucu harekete geçti. Şirinyer semtinde bir banka şubesinin önüne gelen N.G. (62) ve Z.T. (52) yakalandı. Şu ana kadar 12 kişinin paralarını dolandırdıkları ileri sürülen iki zanlı, mağdurlar tarafından teşhis edildi. Emniyette haklarında, "dolandırıcılık" suçundan işlem yapılan iki şüpheli adliyeye sevk edildi.

EMEKLİLERİ DOLANDIRAN İKİ KİŞİ YAKALANDI
EMEKLİLERİ DOLANDIRAN İKİ KİŞİ YAKALANDI
EMEKLİLERİ DOLANDIRAN İKİ KİŞİ YAKALANDI
EMEKLİLERİ DOLANDIRAN İKİ KİŞİ YAKALANDI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2010 Salı 15:41:02
Güncelleme :26 Ekim 2010 Salı 17:27:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?