5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Emeklilik vaadiyle 300 kişiyi dolandırdı

EMEKLİ OLMA HAYALİ KURAN 300 KİŞİYİ DOLANDIRDI

İzmir'de yaklaşık 300'e yakın kişiyi, "Sizi Bağ-kur ve SSK'dan emekli edeceğim" diyerek 5 bin TL ile 20 bin TL arasında para alan 37 yaşındaki Hasan K. yakalandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuran 44 yaşındaki H.U. isimli vatandaş, kendisinin Bağ-kur'dan emekli edilmek şartı ile 14 bin TL dolandırıldığı ve aynı şekilde çok sayıda kişinin dolandırıldığını belirtti. Savcılığa yapılan başvuru sonrası dilekçe Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekiplerine gönderildi.

Savcılıktan gelen izin sonrası harekete geçen Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, Çankaya semtinde bir büroda H.K. isimli kişiyi yakaladı. Doktor kontrolünden geçirilen H.K. sorgulanmak üzere Bozyaka Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. H.K., suçlamaları ve iddiaları kabul etmedi. Emniyete çağırılan 13 mağdur, kendilerinden emekli işlemlerini yaptırmak kaydıyla para alarak dolandırıcılık yaptığını ileri sürdükleri H.K.'yı teşhis ederek şikayetçi oldu. H.K. isimli zanlı tarafından dolandırılan 13

kişi tek tek polise ifade vererek şikayetçi oldu.

İfadesi tamamlanan zanlı H.K. dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi.

EMEKLİ OLMA HAYALİ KURAN 300 KİŞİYİ DOLANDIRDI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2010 Pazartesi 16:17:05
Güncelleme :11 Ocak 2010 Pazartesi 19:03:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?