5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Emniyet teşkilatına taze kan

EMNİYET TEŞKİLATINA 422 TAZE KAN

İzmir Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksük Okulu 8. Dönem öğrencilerinin mezuniyet töreninde vatanın bölünmez bütünlüğüne karşın birlik ve beraberlik mesajı verildi. Törende Türkiye'nin asayiş eğitimi için geçmiş yıllarda dış ülkelerden destek aldığını günümüz koşullarında ise artık Türkiye'nin güvenlik konusunda dış ülkelerin emniyet teşkilatlarına destek sağlandığı belirtildi. Dönem birincisi Emrah Açar son zamanlarda artan terör olaylarına karşın ülkenin topraklarına nifak tohumları atanların karşısında kendilerini yıldırmayacaklarını ve aksine bütünlük için mücadele edeceklerinin mesajını verdi.

İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, İzmir Emniyet Müdür Yardımcısı Osman Karakuş'un katıldığı Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksekokulu'nun bahçesinde gerçekleşti. Okulunun birincilik derecesi ile bitiren çiçeği burnunda polis memuru Emrah Açar ülkenin son zamanlarda artan terör olaylarına ilişkin sancılı sürecine karşılık; "Devletin ve milletin bölünmez bütünlüğünü Atatürk ilkeleri doğrultusunda şehitlerimizae karşı saygı ve ülke topraklarına nifak tohumları ekenlere karşın bilsinler ki bizler görevlerimize daha sıkı bağlanıyoruz" dedi.

Klasik eğitim anlayışından ziyade üniversitelerle iş birliği içerisinde toplum odaklı bir eğitim sistemi oluşturmayı amaçladıklarını ifade eden Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Mehmet Gülnaz; mezun olan öğrencilere Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalarak toplumun huzurunu sağlamaları yönünde açıklamada bulundu. İzmir Emniyet Müdür Yardımcısı Osman Karakuş ise geçmiş dönemlerde polisin insan hak ve hürriyetlerinin ihlali konusunda iyi bir karneye sahip olmadığını söyleyerek; "Türkiye laki ve demokratik bir ülkedir. Son 5-10 yıl içerisinde ülkede insan hak ve hürriyetleri yok denecek kadar azalmıştır. Son zamanlarda yapılan anketlerde ise emniyet teşkilatının en güvenli kurumlar arasında yer aldığı ortaya çıkmıştır" dedi. 15 bin polisin dış ülkelerdeki yabancı emniyet mensuplarını eğittiklerini de belirtti.

Konuşmaların ardından dönem birincisi Emrah Açar yaş kütüğüne plaket çaktı. Ardından ise yemin töreni gerçekleşti. Yemin töreninin ardından öğrencilerin birbirinden heyecanlı savunma amaçlı gösterileri hem yürekleri hoplattı hem de büyük beğeni topladı.

EMNİYET TEŞKİLATINA 422 TAZE KAN
EMNİYET TEŞKİLATINA 422 TAZE KAN
EMNİYET TEŞKİLATINA 422 TAZE KAN
EMNİYET TEŞKİLATINA 422 TAZE KAN
EMNİYET TEŞKİLATINA 422 TAZE KAN
İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2010 Cuma 13:40:05
Güncelleme :2 Temmuz 2010 Cuma 18:36:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?