5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Emniyetten 'Klon' operasyonu

İZMİR'DE POLİSİN BÜYÜK BAŞARISI

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 'Klon' adını verdikleri operasyonda piyasa değeri binlerce lirayı bulan kaçak sigara ve cep telefonu ele geçirdi. Operasyonda yakalanan 5 kişinin, gümrük kaçağı cep telefonlarının yurt içinde kullanılabilmesi için başka bir cep telefonunun IME numarasını klonladığı ortaya çıktı.

İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 5 kişilik grubun ellerinde bulunan gümrük kaçağı cep telefonu ile binlerce kaçak sigarayı kentte piyasaya sürmeye çalıştığını belirledi. Bunun üzerine yapılan teknik ve fiziki takibin ardından deşifre edilen gruba yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. 'Klon' adı verilen operasyonda 5 şüpheli yakalanırken, 12 bin paket kaçak sigara ve 115 gümrük kaçağı cep telefonu ele geçirildi. Ele geçirilen malzemelerin piyasa değerinin 250 bin TL olduğu belirtildi.

Haklarında yasal işlem başlatılan ve para cezası uygulandıktan sonra serbest bırakılan şüphelilerin, yurt dışından kaçak olarak getirdikleri cep telefonlarının yurtta kullanılabilmesi için IME numaralarının klonladığı belirtildi.

İZMİR'DE POLİSİN BÜYÜK BAŞARISI
İZMİR'DE POLİSİN BÜYÜK BAŞARISI
İZMİR'DE POLİSİN BÜYÜK BAŞARISI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2010 Perşembe 09:54:03
Güncelleme :26 Ağustos 2010 Perşembe 14:36:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?