5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

En hayırlı davet çağrısı

EN HAYIRLI DAVET ÇAĞRISI

Torbalı İmam Hatip Lisesi bahçesinde yapımı devam eden Mesleki Tatbikat Camisi'nin ramazan ayında ibadete açılması için hayırsever iş adalı ve sanayicilerden yardım bekleniyor.

Tepeköy Hayrat Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından koordine edilen caminin kaba inşaatının bitmek üzere olduğu öğrenilirken caminin modern bir teknikle inşa edildiği bildirildi. Torbalı İmam Hatip Lisesi Mesleki Tatbikat Camisi'nin ramazan ayında ibadete açılması için hayırseverlerden yardım bekleniyor. İnşaatın tamamlanıp caminin ibadete açıldığı zaman Mesleki Tatbikat Camisi'nin Torbalı'nın inşaatı en hızlı bitirilen camisi olma unvanını kazanacağını belirten Tepeköy Hayrat Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ali Günaydın; “Bu cami çok önemlidir. Çünkü bu camide mesleki tatbikat yapılacak. Bu camide diğer camilerimizde görev yapacak imamlar yetiştirilecek. Bu geç kalınmış bir projedir çünkü birçok İmam Hatip Lisesi'nin bahçesinde cami bulunmaktadır. İnşaatın tamamlanmasıyla birlikte İmam Hatip Lisesi'nde daha çok öğrenci okuyabilecek. Yatılı öğrenci kapasitemiz 100 sayısına çıkacak. Çünkü şu anda yurt binasının bir katı mescit olarak kullanılmaktadır. Cami inşaatı bittiğinde burası da yatakhane olarak kullanılabilecek” dedi.

"BU BİR GÖNÜL İŞİ"

Temmuz ayının 15'inde sıvasının biteceğini ifade eden Ali Günaydın; “Bundan sonra tahminimize göre 200 bin TL'lik daha yardıma ihtiyacımız var. 60 adet plastik pencere, kubbelerin alüminyumla kaplanması, dış cephe kaplanması, boya ve nakış işi, duvar ve yer parke döşemesi, mihrap, avizeler ve halı işleri önümüzde duruyor. Bu yapılması gereken işlerin her birini üstlenecek sanayici ve işadamlarımız bize müracaat etsinler. Yapmak istedikleri yardımları nakit olarak yapabilecekleri gibi eksiklerimizi bu işleri yaptırarak da giderebilirler. Bu bir gönül işidir, hizmet işidir. Biz biliyoruz ki, dünyada cami yaptırana cennette verilecek binanın üstünlüğü, dünyada camilerin evlere olan üstünlüğü gibidir. Bu kervanda yer almak isteyen, bu çorbada benim de tuzum bulunmalı diyen herkesin Torbalı İmam Hatip Lisesi Mesleki Tatbikat Camisi'nin inşaatına yardım etmesini, hayırlarını esirgememesini istiyoruz” temennisinde bulundu.

100 MEKTUP GÖNDERİLDİ 1 CEVAP GELDİ

Torbalı Kaymakamı Zeki Arslan, Belediye Başkanı R.İsmail Uygur ve İlçe Müftüsü Mehmet Akpınar'ın caminin inşaatı için büyük çaba sarf ettiğini de sözlerine ekleyen Ali Günaydın; “Gerek Kaymakamımız, gerek Belediye Başkanımız gerekse İlçe Müftümüz camimizin inşaatı için desteklerini hiçbir zaman esirgememişlerdir.Torbalı'da faaliyet gösteren 100 sanayici ve işadamına bir mektup gönderdik. Mektup gönderdiğimiz 100 yerden sadece biri bize cevap verdi. Torbalı gibi sanayisi ve sanayicisiyle övünen bir yerde bu gönül işine kayıtsız kalınması bizi çok üzdü. Sanayici ve işadamlarımıza gönderdiğimiz mektupta Kaymakam, Belediye Başkanı ve Müftü ile de görüşebileceklerini, camimiz, derneğimiz hakkında bilgi alabileceklerini belirtmiştik. Maalesef bu mektubumuza karşı kayıtsız kalındı. Ben buradan basın yoluyla Torbalı'nın sanayicilerine ve işadamlarına çağrıda bulunuyorum. Lütfen elinizi taşın altına koyunuz, bu çorbada sizin de tuzunuz olsun. Biz camimizin inşaatı bittiğinde gayet şeffaf bir biçimde kimin ne kadar yardım yaptığını, ne kadar derneğin kasasından ne kadar dışarıdan bağış alındığını kamuoyuna duyuracağız. Bu konuda herkesten özveri bekliyoruz” şeklinde konuştu.

EN HAYIRLI DAVET ÇAĞRISI
EN HAYIRLI DAVET ÇAĞRISI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2010 Cumartesi 09:14:00
Güncelleme :26 Haziran 2010 Cumartesi 09:58:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?