5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Engelli annenin gözyaşartan dramı

ÇOCUKLARIYLA BİRLİKTE SOKAĞA ATILAN ENGELLİ BİR ANNE YAŞAM SAVAŞI VERİYOR

Anneler Günü yaklaşırken, birçok kampanya ve etkinlik düzenlenip promosyon dağıtılırken, İzmir'de bir annenin yaşadığı dram görenleri duygulandırıyor.

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde 14 yıl önce geçirdiği trafik kazasının ardından sol bacağı kesilen 3 çocuk annesi 44 yaşındaki Feride Tekir, kira borcunu ödeyemeyince ev sahibi tarafından sokağa atıldı.

22 yaşındaki Gamze, 12 yaşındaki ikizleri Gürkan ve Gürhan ile sokakta yaşam mücadelesi veren talihsiz anne Feride Tekir, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istiyorum. Çok zor durumdayız. Elektriğimiz ve suyumuz borç nedeniyle kesildi. Eşyalarım evde olmasına rağmen kira borcum nedeniyle ev sahibi eve girmemi yasakladı" diye ağladı.

44 yaşındaki ev hanımı Feride Tekir, 1996 yılında geçirdiği trafik kazasının ardından sol bacağı diz üstünden ameliyatla kesildi. Ameliyatın ardından koltuk değneklerine mahkum olan talihsiz kadın, ikinci darbeyi de eşinin kendisinden ayrılmasıyla yaşadı. 1999 yılında eşi tarafından terk edilen Tekir, yaşam mücadelesine 3 çocuğuyla sürdürdü. 22 yaşındaki Gamze, 12 yaşındaki Gürkan ve Gürhan isminde 3 çocuğu bulunan Feride Tekir, babasından kalan 320 TL'lik yetim maaşı ve gündelik temizlik işine giden kızının getirdiği haftada 60 TL ile geçimini sağlıyor.

Son günlerde yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle 475 TL'lik kirasının sadece 200 TL'sini ödeyebilen Feride Tekir, kalan borcu nedeniyle Karşıyaka'daki evinden dışarı atıldı. Bir mağazadan satın aldığı buzdolabının geri kalan 300 TL'lik borcunu ödeyemeyince, borç katlanarak 4 bin 700 TL oldu. Talihsiz anne borç şokunun ardından eve gelen hacizle ikinci bir şok yaşadı.

BAŞBAKANDAN YARDIM İSTEDİ

Kazanın ardından eşinin kendisini terk ettiğini belirten ve gözyaşlarına hakim olamayan Feride Tekir, şöyle konuştu: "1996'da kaza geçirdim. Koltuk değneklerine mahkum oldum, 3 çocuğa bakmak zorundayım. Fakat ekonomik durumumuz çok kötü. Faturaları ödeyemediğimiz için elektriğimiz ve suyumuz kesildi. 275'lik borcum nedeniyle ev sahibim beni sokağa attı. Eşyalarım olmasına rağmen eve giremiyorum. Üç çocuğumla birlikte park köşelerinde yatıp kalkıyorum. Kızım üniversiteyi kazandı fakat imkanım olmadığı için gönderemedim. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istiyorum. Büyüklerimiz bize yardım etsin."

ÜNİVERSİTEYİ KAZANDI AMA GİDEMEDİ

Maddi imkansızlık nedeniyle 3 yıl önce üniversite sınavını kazanmasına rağmen gidemediğini söyleyen 22 yaşındaki Gamze Tekir, sözlerini şöyle tamamladı: "Annem geçirdiği trafik kazasından sonra engelli olarak yaşamını sürdürüyor. Üç yıl önce üniversiteyi kazandım. Fakat maddi durumumuz iyi olmadığı için gidemedim. Evlere temizliğe gidiyorum. Kazandığım parayla anneme ve kardeşlerime bakıyorum."

ÇOCUKLARIYLA BİRLİKTE SOKAĞA ATILAN ENGELLİ BİR ANNE YAŞAM SAVAŞI VERİYOR
ÇOCUKLARIYLA BİRLİKTE SOKAĞA ATILAN ENGELLİ BİR ANNE YAŞAM SAVAŞI VERİYOR
ÇOCUKLARIYLA BİRLİKTE SOKAĞA ATILAN ENGELLİ BİR ANNE YAŞAM SAVAŞI VERİYOR
ÇOCUKLARIYLA BİRLİKTE SOKAĞA ATILAN ENGELLİ BİR ANNE YAŞAM SAVAŞI VERİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2010 Çarşamba 14:06:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?