5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Engelliler derneği kapısına kilit vurdu

ENGELLİLER DERNEĞİ DESTEK GÖREMEDİĞİ İÇİN KAPISINA KİLİT VURDU

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında açılan Torbalı Engelliler Ve Engelli Aileleri Yardımlaşma Derneği kendini kapatılmak için gün sayıyor. Kırmızı kurdele kesilerek hizmete giren derneğin; siyah kurdele kesilerek fesh kararının açıklanacağı tarihe kadar kapalı kalacağı belirtildi.

Torbalı Engelliler Ve Engelli Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Şeyhmus Gümüştaş yeterli oranda destek göremediklerini ifade ederek dernek kapısına kilit vuracaklarını açıkladı. Bir yılı aşkın süredir Torbalı'da yaşayan engelliler için umut kapısı haline gelen derneğin kapanmasına çok üzüldüğünü söyleyen başkan Gümüştaş; "İlçede bulunan belediye, odalar ve sivil toplum kuruluşlarının kapılarını aşındırdık, ancak bazıları bizimle görüşmeye tenezzül bile edilmedi. Maddi açıdan dayanacak gücümüz kalmadığı için maalesef önümüzdeki hafta Cuma günü yönetim kurulunu toplayıp derneğimizi fesh edeceğiz" dedi.

Engelliler Derneği Başkanı Şeyhmus Gümüştaş; "Belediye başkanı engellilere randevu vermiyor ve geri çeviriyorsa, bizim gibi gariban insan ne yapabilir. Bu ilçede faaliyet gösteren dernekler, Ticaret Odası, TOSİAD, Esnaf Odası gibi kurumlara gitmemize rağmen sonuç alamadık. Tüm çabalarım hayır kapısını kapatmamaktı. Hiçbir destek göremedim. 600'e yakın üyemiz var. Üye aidatı olarak sembolik bir rakam olan 1TL belirledik. Ancak üyelerimiz engelli olduğu ve imkanları olmadığı için bunu da alma taraftarı değiliz. Çünkü onlar da yardıma muhtaç kişiler ve derneğimize bir umut için üye oluyorlar. Dernek binamızın kira, elektrik, internet, telefon gibi giderleri var. Şimdiye kadar ailemin rızkını ayırıp dernek için harcadım. Ancak artık dayanacak gücüm kalmadı, masrafları karşılayamıyorum. Benim de iki tane engelli çocuğum var" diye konuştu.

Torbalı'da yaşayan engellilerin maddi-manevi ihtiyaçlarını karşılayabilmek için elinden gelen çabayı sarf ettiğini belirten Dernek Başkanı Gümüştaş; "Ne yazık ki Torbalı gibi sanayi şehrinde engellileri bünyesinde barındıran bir derneğe sahip çıkılmadı. O makam ve mevkilerde oturan insanlar sanki hiç engelli olma ihtimalleri yokmuş gibi görmezden geliyorlar. Ancak şu unutulmamalıdır ki, her sağlıklı insan birer engelli adayıdır. Bir gün, bu hor görülen insanlardan olabilecekleri hiç akıllarına gelmiyor. Biz elimizden geleni yaptık, her şey ortada. Ne üçkağıtçılık yaptım ne de yolsuzluk. Sırtımızı bir dayıya yaslasaydık, istediğimizi yapardık. Ama bu yolu seçmedik" dedi.

"ÜYELERİMİZ ARASINDA YÖNETİME SAHİP ÇIKMAK İSTEYENLERE KAPIMIZ AÇIK"

Derneğin şimdiye kadar birçok faaliyette bulunduğuna dikkati çeken Gümüştaş, üyelerinin arasında Engelliler Derneği'nin yönetim kurulunu devralmak isteyen olursa genel kurul yapabileceklerini de sözlerine ekleyerek; "Fabrikalara kendi aracımla gidip sahipleriyle tanıştım. Bünyelerinde engelli vatandaş, çalıştırıp çalıştırmadığını sordum. Olanların çoğu da Torbalı harici herhangi bir ilçeden geliyor. Form doldurduk, ancak geri dönüşü olmadı. Sadece engelliler değil, dul ve yetimler için koşturduk. İnsanlar bizimle dalga geçip alay etti. Bir firma ile ortaklaşa futbol turnuvası düzenledik, gazetelere beyan verdiler 'derneğe destek oluyoruz' diye. Ancak turnuva sonunda halı saha parasını bile ödemeden kaçtılar. Şimdi derneğimiz halı saha sahibine bin lira borçlu oldu. Ekonomik olarak dayanacak gücümüz kalmadı. Önümüzdeki hafta Cuma günü yönetim kurulu arkadaşlarımızla toplanıp, birlikte fesh kararı alacağız. Eğer üyelerimizin içinden biri çıkıp da yönetim kurulunu devralmak isterse hemen genel kurul yapıp görevi devrederiz" şeklinde konuştu.

ENGELLİLER DERNEĞİ DESTEK GÖREMEDİĞİ İÇİN KAPISINA KİLİT VURDU
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2010 Cumartesi 16:28:03
Güncelleme :21 Ağustos 2010 Cumartesi 18:10:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?