5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Engelliler Kocaoğlu'yla buluştu

ENGELLİYE, BAŞKAN GÜVENCESİ

Engelli dernek ve kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ulaşımdaki 750 kontör uygulamasının istismarları önleyeceğini belirterek, “Verdiğim talimat, bürokrasinin elindeki inisiyatifin vatandaşın lehine kullanılması ve gereken hassasiyetin gösterilmesi yönündedir” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Engelliler Haftası nedeniyle İzmir’de faaliyet gösteren engelli dernek ve kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Son dönemde yapılan yol ve kaldırım çalışmaları nedeniyle Başkan Kocaoğlu’na teşekkür eden engelliler, artık sokaklarda daha rahat dolaşabildiklerini, alçalabilen ve engelli rampaları bulunan yeni otobüsler sayesinde de ulaşımdaki sorunlarının büyük ölçüde çözüldüğünü dile getirdiler.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise 2010’u “Engelliler Yılı” ilan ettiklerini hatırlatarak, “Yaya kaldırımlarının engellilere göre düzenlenmesi, engelli rampası bulunan otobüslerimizin sayısının arttırılması engellileri topluma kazandıracak en önemli araçlardır” diye konuştu. Şu an filoda bulunan 424 otobüsün engellilere göre dizayn edildiğini belirten Başkan Kocaoğlu, yakında otobüslerin tamamını bu özelliklere uygun hale getireceklerini söyledi.

Başkan Aziz Kocaoğlu, engellilerin ücretsiz binişlerini sağlayan toplu ulaşım kartlarının yıllık 750 kontörle sınırlandırılması konusunda da şunları dile getirdi:

“Yaptığımız uygulamalarda hiç bir vatandaşımızın aleyhine karar almıyoruz. Biz sadece istismar eden, kötü niyetli insanlara karşı sizin haklarınızı korumaya çalışıyoruz. Benim ESHOT’a verdiğim talimat, bürokrasinin elindeki inisiyatifin, yasalar çerçevesinde vatandaşın lehine kullanılması ve gereken hassasiyetin gösterilmesi yönündedir. Ancak bizim görevimiz, istismarı engelleyerek kentlinin geneline daha fazla katkı koymaktır.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, teknolojiden yararlanılarak oluşturulan kent haritalarında tüm engellilerin adreslerinin ve diğer bilgilerinin işlendiğini, acil durumlarda kurtarılması gereken ağır engellilerin tek tek tespit edildiğini de sözlerine ekledi.

ENGELLİYE, BAŞKAN GÜVENCESİ
ENGELLİYE, BAŞKAN GÜVENCESİ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2010 Salı 10:26:03
Güncelleme :11 Mayıs 2010 Salı 11:03:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?