5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Engellilerin askerlik sevinci

ÇAKI GİBİ ASKER OLDULAR

Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi İzmir'de de engelli vatandaşlar bir günlük askerlik sevinci yaşadı. Yılda bir kez düzenlenen bu anlamlı tören İzmir 57. Topçu Tugayı Tuğsavul Kışlası'nda gerçekleştirildi. Tugay Komutanı Tuğgeneral Süleyman Baysal'ın da izlediği duygu dolu anların yaşandığı yemin törenine engelli gençlerin aileleri katıldı.

Asker olabilmek için önceden kaydını yaptıran 235 engelli sabah saatlerinde gelerek komutanlarından selam ve esas duruş eğitimi aldı. Kısa bir eğitimden sonra yemin eden engelli askerler adına konuşan Er Mustafa Şahin, çeşitli nedenlerden dolayı giyemedikleri asker üniformasını bir günlüğüne de olsa giyebildikleri için gururlandıklarını söyledi. Askere gidemeseler bile Türkiye'nin bölünmez bütünlüğü için ne gerekiyorsa kendilerinin de yapabileceklerini anlatan Şahin, kendilerine bu günü yaşatan herkese teşekkür ettiklerini sözlerine ekledi.

"Demokratik, laik ve bölünmez Türkiye'nin korunabilmesi için artık sizlerde bizim saflarımıza katıldınız" diyen Tugay Komutanı Tuğgeneral Süleyman Baysal da, "Sizlerle beraber omuz omuza çok daha kuvvetli olduk. Sizleri buraya getirip bizlere emanet eden ailelerinize çok teşekkür ediyorum. Sizler var olduğunuz sürece bizler de var olacağız" şeklinde konuştu. Duygulu dakikaların yaşandığı yemin töreninde aileler çocuklarının asker kıyafeti içindeki hallerini video kamera ve fotoğraf makineleriyle

ölümsüzleştirdi. Yemin töreninden sonra tören geçişi yapan askerler ailelerinin önünden geçti. Askeri malzemelerin sergilendiği sergiyi gezen askerlerin yanına gelen Tugay Komutanı Baysal askerlerle sohbet etti. Bir askerin eline yaktığı kınayı gören Baysal, bunun sadece Türk toplumuna has bir durum olduğunu ve bir günlüğüne dahi olsa askere gelen gençlerin ellerine yaktığı kınaları son derece anlamlı bulduğunu söyledi.

Askere geldikleri için çok mutlu olduğunu belirten gençler, kendilerine kapılarını açan Türk Silahlı Kuvvetlerine teşekkür etti. Askerler son olarak tezkerelerini alarak evlerine dağıldı.

ÇAKI GİBİ ASKER OLDULAR
ÇAKI GİBİ ASKER OLDULAR
ÇAKI GİBİ ASKER OLDULAR
ÇAKI GİBİ ASKER OLDULAR
ÇAKI GİBİ ASKER OLDULAR
ÇAKI GİBİ ASKER OLDULAR
ÇAKI GİBİ ASKER OLDULAR
İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2010 Perşembe 14:50:00
Güncelleme :13 Mayıs 2010 Perşembe 18:05:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?