5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Erasmus zirvesi İzmir’e yakıştı

ERASMUS ZİRVESİ İZMİR’E YAKIŞTI

Ege Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi ve AB Eğitim ve Gençlik Programı Merkezi’nin ortaklaşa düzenlediği ‘2010 Erasmus Bahar Toplantısı’, Yaşar Üniversitesi’ndeki oturumla sona erdi.

İzmir’de ilk kez düzenlenen ve dünyanın en büyük öğrenci değişim programı olan Erasmus zirvesinde, Türkiye’nin geldiği durum ve yaşanan sorunlar değerlendirildi. İlk oturumu Ege Üniversitesi’nde gerçekleştirilen toplantını ikinci günü Yaşar Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan; “Erasmus toplantısının İzmir’de ilk kez olmasından dolayı çok mutluyum. Biz İzmir Üniversiteleri olarak bir araya gelip ‘İzmir Üniversiteleri Platformu’ isimli bir platform kurduk. Bu platform, sosyal ve akademik birikimlerini bir araya getirdi. Bu, İzmir’e ve bize çok yakıştı” dedi. Prof. Dr. Barkan ayrıca; “Batı’daki üniversitelerde bilim adına talepten çok arz olduğunu söyleyebilirim. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki Batı’daki nüfus bu arzı karşılayamıyor. Doğu’ya baktığınızda ise talep var ancak; arz yeterli değil. Ülkemiz, bu arz talep dengesinin yani Doğu ile Batı’nın tam ortasındayız. Bunun farkına varıp, bu yönde hareket etmeliyiz” şeklinde konuştu.

Yaşar Üniversitesi’nde teknik konuların ele alındığı toplantıda, katılımcılara bilgi veren Yaşar Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Behzat Gürkan ve Erasmus Kurum Koordinatörü Ayselin Gözde Yıldız, kredi uyumsuzluklarını ortadan kaldırmak için gelecek yıldan itibaren Avrupa Üniversitelerinde uygulanan ETCS kredilendirme sistemini aynen uygulayacaklarını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2010 Cumartesi 13:30:03
Güncelleme :10 Nisan 2010 Cumartesi 14:34:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?