5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Erbil'e Alevilerden öfke yağdı

İZMİR'DE MEHMET ALİ ERBİL'E PROTESTO

Star Tv'de canlı olarak yayınlanan Çarkıfelek programında Erzincan'la yapılan canlı yayın sırasında bağlantı koparak ekranın aniden siyaha düşmesi üzerine program sunucusu Mehmet Ali Erbil'in "Mum söndü mü yapıyoruz burada?" ifadesini kullanmasına Aleviler tepki gösterdi.

İzmir'deki Hürriyet Gazetesi binası önünde toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, pankart açarak Mehmet Ali Erbil'i ve yayın yapan kuruluşu protesto etti. Grup içerisinden bazı eylemciler binaya yumurta atarken, polis Hürriyet Gazetesi binası önünde sıkı önlem aldı.

Star Tv'de yayınlanan bir evlilik programında da kendine eş adayı arayan 80 yaşındaki bir kişiye "Ben Kızılbaş mıyım ki" sözlerini kullandığı için Alevilerin tepkisine neden olan Çarkıfelek programının sunucusu Mehmet Ali Erbil bir kez daha tepki topladı.

Star Tv'deki Çarkıfelek programında Erzincan'la yapılan canlı yayın sırasında bağlantı koparak ekran aniden siyaha düştü. Bunun üzerine şovmen Mehmet Ali Erbil ise canlı yayında "Mum söndü mü yapıyoruz burada?" dedi. Erbil'in canlı yayında kullandığı sözlere kızan vatandaşlar İzmir'deki Hürriyet Gazetesi binası önünde toplandı. Alevi Bektaşi Federasyonu İzmir Bileşenleri, Alevi Kültür Dernekleri Gençlik Hareketi ve Alevi Kültür Dernekleri Karşıyaka Şubesi'nden oluşan 200 kişilik grup sloganlar atarak olayı protesto etti.

Grup adına açıklama yapan Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Selahattin Özel, "Bu memlekette bu zihniyeti kazımamız gerekiyor. Bu bir ahlaksızlıktır, bu bir meslek suçudur. Türkiye Cumhuriyeti'nin savcılarını soruşturma açmaları için göreve çağırıyorum. Gerekli yasal işlemleri, başvuruları bugünden itibaren başlatacağız. Dava açma hakkımızı kullanacağız, bundan emin olun. Gereken yapılacaktır. Haklı protestolarımızı Alevilere yakışır şekilde dile getireceğiz. Her ne kadar Mehmet Ali Erbil, ahlaksızlık etse bile biz onun ailesini de, annesini annemiz sayarız, kız kardeşlerini bacımız sayarız. O yüzden biz kendimize yakışanı yapacağız. Biz kendimizi inancımızdan aldığımız ahlakla besliyoruz. Biz bu alemde elsiziz, dilsisiz, belsiziz ama adam gibi gezeriz. İnsan gibi gezeriz, ahlakımızı da korumasını biliriz" dedi.

Gazete binası önünde polis ekipleri sıkı güvenlik önlemi alırken, grup içerisinde bulunan bazı eylemcilerin binaya yumurta atması ortamı gerdi. Sloganlar atan grup polisin uyarısı üzerine dağıtıldı.

İZMİR'DE MEHMET ALİ ERBİL'E PROTESTO
İZMİR'DE MEHMET ALİ ERBİL'E PROTESTO
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2010 Çarşamba 23:26:04
Güncelleme :7 Ekim 2010 Perşembe 09:17:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
alevi IP: 78.189.61.xxx Tarih : 7.10.2010 12:22:18

memo seni esefle kınıyorum