5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Ergenekon Partisi resmen kuruldu

ERGENEKON PARTİSİ RESMEN KURULDU

Ergenekon Partisi'nin kurucusu avukat Tarcan Ülük, 20 Ekim 2009 tarihinde yaptıkları resmi başvurunun ardından 15 Ocak 2010 tarihinden itibaren partilerinin resmen siyasi hayatına başladığını bildirdi.

Yaptığı basın toplantısında Ergenekon Partisi'nin İzmir'de kurulmasının en önemli nedeninin Kurtuluş Savaşı'nın İzmir'de başlayıp yine İzmir'de son bulması olduğunu söyleyen Tarcan Ülük, "90 günlük süre içerisinde parti kadrolarımız seçime katılacak şekilde hazır olacak. 'Ne mutlu Türk'üm' diyebilen herkese kapımız sonuna kadar açık" derken, iktidar partisinden memnun olmayan ciddi bir grup olduğunu dile getirdi.

Tarcan Ülük, Türkiye'de bulunan muhalefetin iktidarı ele almasını sağlayacak desteği halktan göremediğinin altını çizerek, "Biz iktidar partisinin Türkiye'nin fiziki koşullarını iyileştiren birçok faaliyetinden memnunuz ancak demokratik açılım olarak nitelendirdikleri Türkiye'nin birliğini yakından ilgilendiren açılıma karşıyız" dedi. Ülük ayrıca, bölücülük yapanlar için mevcut yasa tasarısı olarak vatandaşlık yasa tasarısının değiştirilmesini ve bölücü faaliyette bulunanların vatandaşlıktan tehcir

edilmelerini önereceklerini söyledi.

ERGENEKON PARTİSİ RESMEN KURULDU
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2010 Cumartesi 15:32:03
Güncelleme :16 Ocak 2010 Cumartesi 19:14:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?