5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Ertuğrul Özkök öğrencilerle buluştu

GAZETECİ YAZAR ERTUĞRUL ÖZKÖK EGE ÜNİVERSİTELİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Ege Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Topluluğu'nun (ULİT) düzenlendiği Uluslararası Strateji Günleri etkiliğinin konuğu Hürriyet Gazetesi önceki Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök oldu. Özkök meslek hayatında yaşadığı anılarını öğrencilerle paylaşırken bir yandan da medya eleştirisi yaptı.

Ege Üniversitesi Kültür Sanat Evi'nde düzenlenen etkinlikte, açılış konuşmasını yapan ULİT Başkanı Barış Kırdemir daha sonra sözü Ertuğrul Özkök'e bıraktı. Konuşmasına geçmişten bugüne kadar geçen sürede medyanın değişen rolü ve etkisi ile başlayan Ertuğrul Özkök daha sonra medyanın insanlar arasında yeni iletişim ortamları yarattığını ve toplumsal fikirler oluşturduğunu söyledi.

Ertuğrul Özkök; “Medya kavramı 1960'lı yıllarda ortaya atılmış bir kavramdır. Biz üniversitede okurken genellikle kitle iletişim araçlarının gelişimi üzerine araştırma yapardık. Ancak; bugün bizi yanıltan şeyin yine bu kitle iletişim araçlarının bu kadar gelişip medya kavramına dönüşmesidir. Günümüzde medyanın teknik imkanları toplumsal bilinci canlı tutmakla beraber insanların bilgi alma özgürlüğünü kolaylaştırıyor ve olayların üzerindeki gizliliği kaldırıyor” diye konuştu. Özkök; “Dünyadaki bütün medya kuruluşları ve medya patronları artık tek başlarına bir güç değildir. İnternet ortamında bireyler tek başlarına bir güç olabilmektedirler. Bu yüzden günümüzün basını, televizyonu ve radyosu artık medyanın bir kolu olmuşlardır. Bahsettiğimiz bu medya kavramının içinde internetin ön plana çıkması da bireylerin sosyal hayatlarındaki kitle iletişim araçları algısını değiştirmiş ve medyanın toplumsal gücünü sarsmıştır” diye devam etti.

İzleyicilerden gelen soruları cevaplayan Ertuğrul Özkök, Ulit Başkanı Barış Kırdemir'in sunduğu plaketi aldıktan sonra konuşmasını tamamladı.

GAZETECİ YAZAR ERTUĞRUL ÖZKÖK EGE ÜNİVERSİTELİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU
GAZETECİ YAZAR ERTUĞRUL ÖZKÖK EGE ÜNİVERSİTELİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2010 Cumartesi 09:58:04
Güncelleme :1 Mayıs 2010 Cumartesi 13:07:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?