5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Eşrefpaşa'da el bombası bulundu

İZMİR'DE GAZETE KAĞIDINA SARILI EL YAPIMI BOMBA ELE GEÇİRİLDİ

İzmir'in Konak ilçesi Eşrefpaşa semtinde boş bir arazide gazete kağıdına sarılı halde savunma tipi el bombası bulundu. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

Yaklaşık 20 gün önce, Eşrefpaşa semti 682 sokak numara 3'te bulunan boş bir arazide gazete kağıdına sarılı el bombası bulunduğunu görenler durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, gazete kağıdına sarılı düzeneği hazır pimi çekilmemiş el bombasını incelemeye aldı. Bölgede görev yapan Yunus Timleri, boş arazinin etrafında dolaşan 2 kişinin durumundan şüphelendi. Düzenlenen operasyonla T.E. (37) ve I.D. (27) gözaltına alındı. Zanlılar, polise verdikleri ifadede, el

bombasını O.D.'nin (29) evinden aldıklarını ve aralarında husumet bulunan bir kişiyi korkutmayı amaçladıklarını, sokakta yürüdükleri sırada polisi görünce korkarak el bombasını boş arsaya bıraktıklarını söyledikleri ileri sürüldü. Bu ifadeler üzerine O.D. de gözaltına alındı. O.D., el bombasını kendisinin verdiğini itiraf ederken, el bombasını nereden hangi yolla temin ettiği konusunda bilgi vermedi. O.D.'nin, el bombasını çöpte bulduğunu söylediği ileri sürüldü.

Yapılan araştırmada, T.E.'nin bir adet hırsızlıktan, O.D.'nin ise hırsızlık, uyuşturucu madde kullanmak, 6136 sayılı kanuna muhalefet gibi suçlardan birçok kaydı bulunduğu öğrenildi. Zanlıların adliyeye sevk edilmesi sırasında emniyetin kapısına gelen T.E.'nin anne ve babası çocuklarının yanlış arkadaş kurbanı olduğunu iddia ederek diğer zanlılara tepki gösterdi. T.E.'nin annesi Güler E., oğlunun suçsuz olduğunu ileri sürerek baygınlık geçirdi. Polis, T.E.'nin ailesini emniyetin kapısından uzaklaştırdı.

 

Zanlıların, terör örgütleriyle herhangi bir bağlantılarının bulunmadığı öğrenildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan üç zanlı adliyeye sevk edildi.

İZMİR'DE GAZETE KAĞIDINA SARILI EL YAPIMI BOMBA ELE GEÇİRİLDİ
İZMİR'DE GAZETE KAĞIDINA SARILI EL YAPIMI BOMBA ELE GEÇİRİLDİ
İZMİR'DE GAZETE KAĞIDINA SARILI EL YAPIMI BOMBA ELE GEÇİRİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2010 Pazar 12:25:05
Güncelleme :25 Nisan 2010 Pazar 12:42:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?