5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

ETHİB'de Ünlütürk güven tazeledi

ETHİB BAŞKANI SABRİ ÜNLÜTÜRK GÜVEN TAZELEDİ

Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği'nin (ETHİB) 2009 yılı olağan Genel Kurulu'nda mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Ünlütürk 40 oyla tekrar seçildi.

Genel kurulda konuşan Ünlütürk, tekstil sektörünün yeni dönemde teknik tekstile ağırlık vererek katma değeri yüksek ürünler üretmeleri için çaba sarfedeceklerini kaydetti. ETHİB seçimli olağan genel kurulu Ege İhracatçı Birlikleri Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Tek listeyle gidilen seçimlerde mevcut başkan Sabri Ünlütürk yeniden seçilirken, yönetim kurulu listesine Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nin eski başkanı Jak Eskinazi ve Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği Başkanı Beliğ Azbazdar da eklendi. Genel kurulda üyelere hitap eden Sabri Ünlütürk, geçmiş dönemlerde tekstil sektöründen vazgeçilmesi gerektiği yönünde telkinlerin bulunduğunu ancak sağladığı net katma değer ve istihdam açısından tekstilin vazgeçilmez olduğunu vurguladı. Tekstil sektörünün öneminin daha uzun süre devam edeceğinin altını çizen Ünlütürk, Türkiye'deki sektörün önemli bir birikim, altyapı ve kümelenme gücüne sahip olduğunu ifade etti. Ünlütürk, sektörün geleceği konusunda olumlu düşündüğünü dile getirerek “Tedarik zincirinin hızlanması, Avrupa Birliği'ndeki rakiplerin azalması önemli bir oyuncu olarak dünya piyasasında yer almamızı gerçekçi hale getirdi. Bunları Ankara'ya da her fırsatta anlatmaya çalışıyoruz. Biz de kendi içimizde bilgi paylaşımını ve yenilikleri sık tartışıp gündemde tutmak zorundayız” dedi.

 

TEKNİK TEKSTİLE AĞIRLIK

Bu anlamda teknik tekstille ilgili çalışma yapacaklarını vurgulayan Ünlütürk, sektörün sadece moda endüstrisine hizmet verdiğini ancak dünyadaki yeni trendin teknik tekstil olduğunu kaydetti. Ünlütürk, teknik tekstilin Ar-Ge ve inovasyon sayesinde mümkün olduğuna işaret ederek Ege Bölgesi'nin bu alanda istenen düzeyde faaliyet göstermediğini aktardı. Ünlütürk, yeni görev süresinde tekstil firmalarını bu alana yönlendirmek, üniversite ile işbirliği yapacaklarını ve üreticilerin teşvik programlarından yararlanabilmeleri için çalışma yürüteceklerini de sözlerine ekledi. Yeni seçilen ETHİB yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu, Sabri Ünlütürk, Hasan Şentürk, Nuri Uz, Yaşar Uçak, Musa Antebi, Jak Eskinazi, Vecdi Erküçük, Zeynep Demirel, Alican İnallıoğlu, Cemal İpekoğlu ve Beliğ Azbazdar.

ETHİB BAŞKANI SABRİ ÜNLÜTÜRK GÜVEN TAZELEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2010 Pazartesi 15:51:00
Güncelleme :19 Nisan 2010 Pazartesi 23:42:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?