5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Evlat katilinin cezai ehliyeti yok

BİR ÇOCUĞUNU BOĞAN DİĞERİNİ YARALAYAN KADININ DAVASI

İzmir'de, kendisini aldattığından şüphelendiği kocasını cezalandırmak için cinnet getirip üç aylık oğlunu uyurken boğarak öldüren, 4 yaşındaki kızını da bıçakla yaralayan kadına, cezai ehliyeti bulunmadığı raporu verildi.

Olay, 2009 yılı Mayıs ayında Yamanlar semtinde meydana geldi. İnşaat işçisi Arslan Kaya, sabah saat 06.30 sıralarında 4 yaşındaki kızı Sümeyra Kaya'nın çığlıklarıyla uyandı. Sesin geldiği kömürlüğe giden Arslan Kaya, kızını kanlar içinde buldu. Ne olduğunu anlamaya çalışan Kaya, kızının göğsündeki çiziklere ilk müdahaleyi yaptı. Panik halinde tekrar evine dönen Arslan Kaya, eşini bulamazken, bu kez de 3 aylık oğlu Mete'nin yatağında cansız yattığını fark etti.

'BEN DELİRDİM' NOTU

Arslan Kaya'nın olayı bildirmesiyle harekete geçen polis, S.Kaya'yı, sokak aralarında yürürken yakaladı. Evde inceleme yapan ekipler, minik Mete'nin uyurken annesi tarafından boğularak öldürüldüğünü belirledi. Evde yapılan aramada anne tarafından bırakılan "Ben delirdim, ben yaptım" şeklinde yazılı not bulundu.

S.Kaya, mahkemede verdiği ifadesinde, "Oğluma hamileyken eşimin beni aldattığından şüpheleniyordum. O doğduktan sonra bu şüphelerim gittikçe arttı. İçimi kemiren bu şüpheyle kendimden geçtim. Oğlumun yüzüne tülbent örttükten sonra battaniyeyle boğarak öldürdüm. Kızımı da uyandırıp kömürlüğe götürdüm. Orada elimdeki bıçakla iki kez kızıma vurdum. Amacım, onu da öldürdükten sonra kendi canıma kıymaktı" demişti. Üç aylık oğlunu uyurken boğarak öldüren, dört yaşındaki kızını bıçakla yaralayan ve hakkında

ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan S.Kaya'ya cezai ehliyeti bulunmadığı raporu verildi. Dava ileri bir tarihe ertelendi.

BİR ÇOCUĞUNU BOĞAN DİĞERİNİ YARALAYAN KADININ DAVASI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2010 Perşembe 09:21:03
Güncelleme :11 Mart 2010 Perşembe 11:57:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?