5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Expo çalışmaları Çin basınında

İZMİR'İN EXPO ÇALIŞMALARI ÇİN BASININDA

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Şangay EXPO'sunda açtığı stant ve gerçekleştirdiği tanıtım çalışmaları ile Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu önderliğindeki Türk heyetinin ziyareti, Çinli basın-yayın organları ve internet sitelerinde yer buldu. Shanghai Daily, China Daily, Labor News, Jiefang Daily, Xinmin Network gibi basın kuruluşlarında, ağırlıklı olarak İzmir'in 2020 EXPO'suna aday olacağı haberleri öne çıktı.

Çin'de basılan gazetelerde ve EXPO'ya özel yer veren internet sitesinde yer alan haberlerde, İzmir'in, Büyük Kanal Projesi hakkında detaylı bilgiler ve projenin tarihçesine yer verildi. Haber siteleri ayrıca, İzmir'in 2020 EXPO'su için hazırlandığını ve “sağlıklı ve mutlu yaşam” temaları üzerinde çalıştığını bildirdi. Çinli yayın organlarına göre, 2020 EXPO'su için İzmir'le birlikte aday olmak isteyen Brezilya'nın Sao Paulo kenti ile Tayland'ın bir kenti de var. Yine gazetelerde yer alan haberlerde, Şangay'ın en büyük sorununun nüfusun yoğunluğu, endüstriyel kalkınma, atık suların bertarafı olduğunu vurgulayan gazeteler, İzmir'in de 1960'lardan itibaren hızla artan göçlerle birlikte yoğunluğunu artırdığını ve 2000'li yılların başında durumunun iyice kötüleştiği belirtti. Çin basınında yer alan haberlerde, İzmir'in Şangay'da da sergilenmeye değer görülen “Büyük Kanal Projesi” ile bu sorunu çözdüğü de kaydedildi.

Gazetelerde yer alan haberlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun “Şanghay EXPO'daki standımızın kurulma amacı yalnızca drenaj sistemi ile bilgi vermek değil, Çin kentine ve dünyadaki bütün insanlara İzmir'i en iyi şekilde tanıtmaktır, bu bizim en büyük amacımızdır. Bütün dünya Çin'in EXPO aracılığıyla ne kadar önemli bir başarıya ulaştığını gördü. Biz burada güvenle ve umutla İzmir şehrinin tanıtımını sizinle paylaşmak istiyoruz. İzmir olarak EXPO'ya adayız ve 2020'de bunu biz de başarmak istiyoruz” sözlerine yer verildi.

ETKİN TANITIM YAPILDI

Şangay kentinde düzenlenen EXPO 2010 Fuarı çerçevesinde Çin'e giden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve beraberindeki İzmir heyeti, dünyadaki en iyi 48 şehir uygulaması arasında yer alan İzmir Büyükşehir Belediyesi Büyük Kanal Projesi'nin anlatıldığı standda incelemelerde bulunmuş, çeşitli ülkelerin EXPO temsilcileriyle de bir araya gelerek İzmir'in EXPO 2020 adaylığı konusunda nabız yoklamıştı. “Daha iyi bir şehir, daha iyi bir yaşam” temasıyla 183 ülkenin katıldığı EXPO 2015'te Seul, Hong Kong, Sao Paulo, Rotterdam, Londra, Bilbao, Paris, Osaka, Barcelona, Düsseldorf, Montreal, Chicago, Moskova ve Santiago gibi dünyanın önde gelen kentlerinin yer aldığı “Dünyadaki en iyi şehir uygulamaları” bölümünde 200 metrekarelik bir standda İzmir de yer alıyor. Yaklaşık 70 milyon kişi tarafından ziyaret edilmesi beklenen Şangay EXPO'su, Ekim ayına kadar sürecek.

İZMİR'İN EXPO ÇALIŞMALARI ÇİN BASININDA
İZMİR'İN EXPO ÇALIŞMALARI ÇİN BASININDA
İZMİR'İN EXPO ÇALIŞMALARI ÇİN BASININDA
İZMİR'İN EXPO ÇALIŞMALARI ÇİN BASININDA
İZMİR'İN EXPO ÇALIŞMALARI ÇİN BASININDA
İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2010 Cumartesi 10:27:04
Güncelleme :3 Temmuz 2010 Cumartesi 17:43:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?