26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

EXPO ödev konusu oldu

İzmir Güzelyalı'daki Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencileri, "EXPO için biz de varız" isimli bir proje çalışmasına başladı. Öğrenciler ayrıca bir "EXPO Çocuk Kulübü" kurmayı hedefliyor. 

Dünyanın tarih, kültür ve eğitim olimpiyatları olarak tanımlanan EXPO organizasyonunun 2015 randevusuna ev sahipliği yapmaya hazırlanan İzmir'deki heyecan, geniş kitlelere yayılmaya başladı. Güzelyalı'daki Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu öğrencileri, "EXPO için biz de varız" isimli proje çalışmasıyla kentteki tüm okullara örnek oldu. Sınıf öğretmenliğini yaptığı 3-B öğrencilerini İzmir'in EXPO adaylığıyla ilgili bilgilendirmek isteyen Nilgün Keser, öğrencilerine proje ödevi olarak bu konuyu verdi. 

"EXPO İzmir'e ne kazandıracak?" sorusunu yönelttiği öğrencilerinin 2015 yılında 17 yaşına gelmiş genç bireyler olacağını söyleyen Keser, "Kentin geleceğiyle ilgili yapılan çalışmalar arasında belki de en önemlisi EXPO. Bu nedenle, geleceğin yöneticileri olmaya aday öğrencilerimin EXPO konusunda yoğunlaşmasını, kafa yormasını ve birşeyler üretmesini istedim. Gösterdikleri ilgiye bakılırsa ortaya çok güzel projeler çıkacak" diye konuştu. 

Projenin en can alıcı noktasının "EXPO İzmir'e neler kazandıracak?" ve "Sen 17 yaşına geldiğinde nasıl bir İzmir düşlersin?" sorularına verilecek cevaplar olacağına dikkat çeken sınıf öğretmeni Nilgün Keser, çalışmayla ilgili şu bilgileri verdi: "Öğrencilerime verdiğim proje ödevinde, İzmir'in EXPO'yu kazanabilmek için neler yapması gerektiğini anlatmalarını istedim. 'İzmir ya da Milano arasında tercih yapacak delegelerin karşısına siz çıksaydınız onlara İzmir'i nasıl tanıtırdınız?' diye sordum. Bu çalışmada birden fazla amacımız var. Araştırma ve incelemenin yanı sıra çocuklarımızda toplumsal paylaşım ve kentlilik bilincinin gelişmesini hedefliyoruz. Ayrıca kentin geleceği ile ilgili önemli bir proje bu. O yüzden çorbada bizim de tuzumuz olsun istiyoruz." 

Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu 3-B sınıfı öğrencilerinin EXPO konulu proje ödevlerinde, konu ile ilgili sloganlar üretilmesi, afiş hazırlanması, İzmir'in sağlık teması üzerine araştırma yapılması, okulda "EXPO Çocuk Kulübü" kurulup öğrencilerin üye yapılması, resim sergisi düzenlenmesi ve İzmirlilerle konuyla ilgili röportaj yapılması gibi maddeler yer alıyor. Çalışmaların tamamlanmasının ardından projelerin okuldaki diğer öğrencilere, öğretmenlere, velilere ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne sunulması da hedefleniyor.
 
EXPO NEDİR? 

Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) tarafından düzenlenen Expo sözcüğü, Fransızca 'exposition-sergi' kelimesinin kısaltması. Uluslararası sergi ve evrensel sergiyi anlatan Expo'lar uluslararası platformda World Fair yani 'Dünya Fuarı' olarak adlandırılıyor. Büyük EXPO ve küçük EXPO şeklinde iki ayrı organizasyon bulunuyor. İzmir'in adaylığı, her 5 yılda bir yapılan büyük EXPO için. Sergilerde, farklı ülkelerin çok çeşitli ürünleri bir araya getiriliyor. Fuarın amacı ise bu ürünlerin pazarlanmasından çok temsil ettikleri ülkelerin kültür, tarih ve sahip oldukları varlıkların ortaya konmasıyla öne çıkıyor. 5 yılda bir düzenlenen Expo'lar en az 3, en çok 6 ay süreyle açık kalıyor. EXPO, düzenlendiği ilin ve ülkenin ekonomisine büyük katkı sağlıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2007 Çarşamba 12:42:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ekin zorlu IP: 88.243.202.xxx Tarih : 5.11.2007 20:46:33

bende o sınıftaki cocuklardan biriyim sizinde kulubumuze katılmanızı ısterım expoya katıldıgımız ıcın cok mutluyuz